Egyetemi nyílt nap a Szegedi Ítélőtáblán

A Szegedi Ítélőtábla és a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi kara közötti partnerségi kapcsolat jegyében a Szegedi Ítélőtábla otthont adott az universitas nyílt napi rendezvényének.

A Szegedi Tudományegyetem jogi kara úgynevezett „nyílt nap” keretében a bíróságon fogadta a jogi pálya iránt érdeklődő középiskolás fiatalokat, akikhez több, a bírósági munka iránt érdeklődő egyetemista is csatlakozott.

A 2014. február 7-én megtartott találkozón először Dr. Harangozó Attila, az ítélőtábla elnöke ismertette a megjelentekkel az ítélőtábla munkáját, elemezte a bírói munka szépségeit és nehézségeit, majd a látogatok megtekinthették a bíróság épületét. A bátrabbak kipróbálhatták a bírói pulpitust is. Ezt követően a bíróság dísztermében Dr. Hámori Attila elnökhelyettes tartott előadást a bírói életpályáról.

Az SZTE ÁJTK dékánja, Dr. Hajdú József nagyon hasznosnak ítélte a találkozót, és vázolta a további együttműködéssel kapcsolatos elképzeléseit.


Itelotabla
Egyetemi nyílt nap a Szegedi Ítélőtáblán - GALÉRIA

SZTEinfo


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták


Toth_Fanni_felveteliTóth Fanni - TTIK, programtervező informatikus

Az SZTE programtervező informatikus szakján igazán minőségi oktatást kapunk. Ami számomra pozitív, hogy tényleg azt kaptam, amire számítottam, amit hirdettek a nyílt napokon is. Ráadásul, ha valaki ügyes a programtervezésben még esélyt is kaphat, hogy a tanszékünkön dolgozzon. Sokan nem is tudják, de duális képzésben is lehet tanulni, ami nagyon sokat segít a gyakorlatias tapasztalatok megszerzésében, és az egyetem után komoly előnyt jelenthet ez a munkaerőpiacon.



Frech DánielFrech Dániel – ÁJTK – jog

Úgy gondolom, hogy az egyetemen nagyon családias a légkör, nagyon közvetlenek és segítőkészek az oktatók. Nem is meglepő, hogy mindig előkelő helyeken szerepelünk az országos megmérettetéseken. Ugyanakkor Szeged miatt is érdemes ide jönni tanulni, hiszen nagyon szép, tiszta és rendezett ez a város.





További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *

  • július 10.
    Egész napos
    A jelentkezés óta megszerzett és a pontszámításhoz nélkülözhetetlen, vagy többletpontokat igazoló dokumentumok pótlására előreláthatóan április második felétől legkésőbb 2024. július 10-ig lesz lehetőség. A pontszámítás kizárólag az E-felvételi rendszerébe megfelelő módon feltöltött dokumentumok alapján történik. Ezért kifejezetten fontos odafigyelni arra, hogy a szükséges dokumentumok megfelelően legyenek feltöltve.