Bezár

Hírarchívum

EgyKör 2 Roadshow az SZTE TIK-ben – még lehet nevezni

EgyKör 2 Roadshow az SZTE TIK-ben – még lehet nevezni

2014. február 27.
2 perc

Az egyetemisták és főiskolások környezettudatossági vetélkedőjét 2009-ben indították el, ennek folytatásaként zajlik 2013. október és 2014. szeptember 30. között a második rendezvény, amelynek témája a lokális környezetvédelmi konfliktus. Az Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft. 2014. február 26-ára érkezett roadshow-jával a József Attila Tanulmányi és Információs Központba.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Nagyon sokan érdeklődtek a roadshow iránt, amely az EgyKör 2 felvezetője volt. A diákok előadásokat hallgathattak, filmet is nézhettek, és a környezetvédelmi konfliktusokról is hallhattak előadást. Ez a program felvezetője volt magának a versenynek, amire egyébként február 15. óta lehet regisztrálni. A diákok háromfős csapatban indulhatnak, az első feladatot március 13-án írják ki, az országos roadshow utolsó állomását követően. Addig a csapatok a háttéranyagok tanulmányozásával készülhetnek a vetélkedőre.

 

Az első feladatot április 11-ig kell beadni, az 50 legjobb megoldás jut tovább a második fordulóba. Ezek a csapatok már online képzésen vehetnek részt, a szervezők így nyújtanak nekik segítséget

a második feladat megoldásához. A harmadik fordulóba már csak a legjobb tíz csapat kerül be, ők Budapesten vesznek részt az egész napos döntőn, amelyet a nemzetközi esettanulmány-versenyek mintájára rendeznek meg. A döntős csapatok is célzott online képzésen vesznek részt, amelynek témái a környezeti menedzsment, a környezetjog és a környezeti kommunikáció.

 

– Az idei alaposabb ismeretet igénylő verseny lesz, témája a környezeti konfliktus – mondta Laj Csaba, a rendezvényt szervező IFKA munkatársa. – Korábban a versenyben a környezetvédelmi ismeretekre helyezték a hangsúlyt, és a környezettudatosság volt célkeresztben, most viszont a globálisan nagyobb publicitást kapott környezeti konfliktusokat mutattunk be az előadások során a mai napon, de a versenyben a helyi konfliktusokra kell fókuszálniuk.

 

A legjobb három csapat értékes nyereményekben részesül, többek között 130 000 forintos kerékpárokat, 100 000 forint értékű szállásutalványt, 30 000 forint értékű biocsomagot és túrabolt-utalványokat nyerhetnek a hallgatók.

 

További információk az alábbi honlapon érhetőek el:

 http://gyereegykorre.hu/site/global/
  https://www.facebook.com/pages/Egykör2/673291929359797
 
https://www.facebook.com/egykor.ketto?fref=ts

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek