Bezár

Hírarchívum

Nem lesz zavaró az új támfal építése a klinikák számára

Nem lesz zavaró az új támfal építése a klinikák számára

2014. február 19.
1 perc

2014. február 18-án tájékoztató fórumot szervezett a szegedi partfal rekonstrukcióját végző konzorcium, a várost védő mobilgát mellett szó esett az elkövetkező építésről is.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Szent-Györgyi Albert Agóra Informatóriumában tartották azt a tájékoztató előadást, melyen Szeged város lakói választ kaphattak a szegedi partfalrekonstrukciójával kapcsolatos kérdéseikre. Az eseményen Igaz Ágnes, Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzat Fejlesztési Irodájának vezetője, Kozák Péter, az ATI-VIZIG igazgatója és Tóth László, Mélyépterv Komplex Zrt. elnök-vezérigazgatója beszélt a jelenlévőknek.

Elmondásuk szerint az új védműrendszer 1,1 kilométeren át fog húzódni, és 11 méter 30 centi magas lesz. Ez nagyjából másfél méterrel jelent több védelmet elődjénél. A rendszert megfelelően ellátott légcsövezett szivárogtató árokrendszerrel és beépített szivattyúrendszerekkel egészítik ki, így segítve a gyors vízszintcsökkenést az árvíz után. A védmű egyes részein hosszú korlát fog futni, amelyre mögé veszély esetén 6-10 óra leforgása alatt felhúzható a mobilfal. A munkálatok a tervek szerint 2015. mágus 29-éig tartanak, és a kivitelezők az előjelek alapján bíznak abban, hogy tartani tudják az ütemtervet.

Kozák Péter sietett hangsúlyozni, hogy a munkálatok a partsáv mentén található épületekre, iskolákra, egyetemi klinikákra nem fog pluszterheket róni. Az építés csupán átlagos forgalmi zajként fog jelentkezni, és nem terveznek jelenleg komolyabb közlekedéstérítést sem. Az egyes klinikákkal az egyeztetés megtörtént, és a rövid ideig tartó korlátozásokról előre értesíteni fogják azokat.

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek