Bezár

Hírarchívum

Ismét Fizika Napja a Szegedi Tudományegyetemen

Ismét Fizika Napja a Szegedi Tudományegyetemen

2014. január 24.
2 perc

Látványos kísérletekkel, interaktív bemutatókkal, lézerlabor-látogatással várja az érdeklődőket 2014. február 1-jén, szombaton a Szegedi Tudományegyetem Fizikus Tanszékcsoportja. A Dóm tér 9. szám alatti épületben 9-től 14 óráig tartanak a programok.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A közönség látványos kísérletek, interaktív bemutatók mellett előadásokat is hallgathat, valamint megnyitják a lézerlaborokat is az érdeklődők előtt. Az előadások többek között a nagy földi áramlási rendszerek és az optikai módszerekkel zajló agykutatás rejtelmeibe vezetik be a hallgatóságot, de szó lesz a szervezetünket érő elektromágneses sugárzások hatásairól és a Szegeden épülő ELI szuperlézerről is. Az esemény szervezői kiemelt figyelemmel várják a fizika iránt érdeklődő középiskolás diákokat és szüleiket. Ők az előadások és bemutatók mellett külön standnál kaphatnak továbbtanulással és elhelyezkedési lehetőségekkel kapcsolatos információkat.

 

Az előadások részletes programja:

 

10.00-10.30: Dr. Bozóki Zoltán (tudományos tanácsadó, MTA-SZTE Fotoakusztikus Kutatócsoport): És mégis forog a Föld! (Légköri és tengeráramlatok fizikája)

 

10.45-11.15: Prof. Dr. Bari Ferenc (tanszékvezető egyetemi tanár, SZTE Orvosi Fizikai és Orvosi Informatikai Intézet): „Nézzünk magunkba!” (Optikai módszerek az agykutatásban)

 

11.30-12.00: Dr. Nagy László (egyetemi docens, SZTE Orvosi Fizikai és Orvosi Informatikai Intézet): Láthatatlan sugarak körülöttünk

 

12.15-12.45: Dr. Osvay Károly (kutatási technológiai igazgató, ELI-HU Nonprofit Kft.): A zseblámpától a Big Flashig: A szuperlézer Szegeden

 

A program a TÁMOP-4.1.1.C-12/1/KONV-2012-0005 projekt („Ágazati felkészítés a hazai ELI projekttel összefüggő képzési és K+F feladatokra”) keretein belül, az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.

 

További részletes információk: www.physx.u-szeged.hu.

 

SZTEinfo

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek