Bezár

Hírarchívum

Jó arc vagy? Pózolj és nyerd meg a szelfiversenyt!

Jó arc vagy? Pózolj és nyerd meg a szelfiversenyt!

2014. január 21.
2 perc

Szelfiversenyt hirdet középiskolásoknak a Szegedi Tudományegyetem Életvezetési Tanácsadó Központja. Nem kell mást tenni, mint ötletes szelfit készíteni Szent-Györgyi Alberttel, és részt venni a nyereményjátékban. A jobbnál jobb fotók beküldési határideje 2014. február 5.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Ha Szeged, akkor Szent-Györgyi Albert, Nobel-díj és C-vitamin. Természetes, hogy büszkék vagyunk rá! A Szegedi Tudományegyetem Életvezetési Tanácsadó Központja játékra hívja a középiskolásokat, akik most megmutathatják, mit gondolnak a szegedi egyetemről, mit jelent nekik az egyetem és annak szellemi öröksége. A legkreatívabb, Szent-Györgyi Albert szobrával készített önarcképeket díjazzák. Eredményhirdetés az SZTE Nyílt Napján (február 8., szombat). Pózolj és nyerj!

 

A szelfi manapság az egyik legnagyobb mém, a selfie szó angolul önarcképet vagy önportrét jelent. A közösségi médiában – Twitter, Facebbok, Tumblr – egyre felkapottabb műfaj. Szelfit posztolni menő és szinte kötelező a social médiában, éppen ezért gondoltak arra a Szegedi Tudományegyetem Életvezetési Tanácsadó Központja munkatársai, hogy szelfiversenyt hirdetnek. Azért a középiskolások körében, mert a felvételizőknek – akár most, akár két év múlva adják be továbbtanulási papírjaikat – az egyetem is életük részévé válik. Ezért olyan szelfiket várnak, amelyek kifejezik, hogy mit jelent az érintettek számára a Szegedi Tudományegyetem és a város Nobel-díjas kutatója és rektora, Szent-Györgyi Albert, vagy azt, hogy hogyan készülnek egyetemi pályafutásukra.

 

Hogyan lehet nevezni?

 

A versenyzőknek ötletes szelfit kell készíteniük Szent-Györgyivel. A szervezők azt is elárulják, hol a szobor, hátha még valaki nem látta: a teljes alakos szobor a Szegedi Tudományegyetem Rektori Hivatal épületének lépcsőjén áll (Dugonics tér 13.). Az önarcképeket február 5-ig várják a dcentrumkapcsolat@gmail.com e-mail címre. A levélben fel kell tüntetni a nevet és az iskolát. Ezt követően a fotó felkerül az SZTE Életvezetési Tanácsadó Központ Facebook-oldalára. A szelfiket lájkolni kell és megosztani – hiszen az életvezetési tanácsadó a legtöbb lájkot összegyűjtött fotó mellett saját díjat is átad az eredményhirdetésen. Az eredményhirdetés ideje és helye: 2014. február 8., SZTE Nyílt Nap. A szelfizőket aznap várják a nyílt napon a Rektori Hivatal épületében. A díjátadás előtt és után számos érdekes program várja a diákokat, például a Karrier Jósda, képzési orientációs tesz, kortárs segítők. A diákok megismerhetik a kortárs segítőket is.

 

SZTEinfo

szelfiverseny

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek