Egyetemi élet

Miért a Szegedi Tudományegyetemet válaszd? Képzési díjak 2014-ben

A Szegedi Tudományegyetem 2014. február 8-án nyílt napra várja a felvételizést tervezőket és szüleiket a Rektori Hivatal épületébe (Szeged, Dugonics tér 13.). A továbbtanulásról szóló cikksorozatunk alábbi részében bemutatjuk, hogy alakulnak a képzési díjak az SZTE-n.

Az egyes intézmények és képzések esetében idén is nagyon eltérő a tandíj mértéke, a legtöbbet a fogorvosi, orvosi és gyógyszerészi képzésekért kell fizetniük azoknak, akiket nem vettek fel államilag támogatott helyre. Az egyik legnagyobb anyagi kötelezettséget azoknak a fiataloknak kell vállalniuk, akik fogorvosi képzésre jelentkeznek. Az ötéves osztatlan képzés szempontjából a Szegedi Tudományegyetem az egyik legolcsóbb felsőoktatási intézmény, mivel itt már 950 ezer forintból is kijön egy féléves tandíj. Ugyanezért a képzésért Pécsett 1 millió 50 ezer forintot, a Semmelweis Egyetemen pedig 1,35 millió forint kell fizetni szemeszterenként. Az általános orvosi képzésért hasonlóan a fogorvosihoz az SZTE-n 950 ezer forintot, míg a Semmelweis Egyetemen 1 millió 20 ezer forintot kell fizetni szemeszterenként. Valamivel olcsóbb a gyógyszerészképzés, ami 750 ezer forintba kerül félévenként a Szegedre jelentkezőknek. Jóval kedvezőbb a tandíj mértéke a népszerűnek számító jogász és gazdasági szakokon. A gazdasági képzések szaktól függetlenül egységesen 185 ezer forintba, míg a jogászképzés 176 ezer forintba kerül félévente. Ennél valamivel drágább, 193 ezer forint a szintén népszerűnek mondható kommunikáció és médiatudomány szak. Más bölcsész irányú képzésekért átlagosan 140 ezer forintot, míg a természettudományi képzésekért 200 ezer forintot kell fizetni félévente az SZTE-n.

 

A felvételi eljárás menetéről és a Szegedi Tudományegyetem képzéseinek követelményeiről mindent megtudhatnak az érdeklődők a 2014. február 8-án (szombaton) 9 órakor kezdődő nyílt napon az SZTE Rektori Hivatal épületében (Szeged, Dugonics tér 13.). A szegedi egyetem képzéseit is bemutató nyílt napon az universitas vezetői ismét tartanak „szülői értekezletet”, ahol friss információkkal segítik a diákokat és a felnőtteket a továbbtanulásról szóló döntés meghozatalában

 

Az SZTE immár hagyományos februári, a felvételi jelentkezés határidejéhez közeli nyílt napjáról további információ itt olvasható.

Az SZTE kari nyílt napjairól további információ az alábbi linken olvasható. Az SZTE felvételizőknek szóló honlapja: http://www.u-szeged.hu/felveteli

 

Korábban írtuk:

Miért a Szegedi Tudományegyetemet válaszd? Tanulj idegen nyelveket az SZTE-n!

Miért a Szegedi Tudományegyetemet válaszd? A kollégiumoktól az albérletekig

Miért a Szegedi Tudományegyetemet válaszd? Sportolj az SZTE-n!

Miért a Szegedi Tudományegyetemet válaszd? Tudnivalók határon túli jelentkezőknek

Miért a Szegedi Tudományegyetemet válaszd? Pontok és határok 2014-ben

 

SZTEinfo


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták

Jagri_Adam_kicsiJagri Ádám – ÁOK, általános orvos

Azért választottam az SZTE Orvostudományi karát és azért ajánlom mindenkinek, mert kiváló infrastrukturális keretek között tanulhatunk, emellett szakmailag elismert és hiteles oktatók adják át a tudásukat nekünk nap mint nap. A Hallgatói Önkormányzat által szervezett szabadidős programok, mint például a színház, a mozi, illetve egyéb kulturális események a tanulás melletti kikapcsolódásban segítenek. Számos sportlehetőség is van, amit igénybe vehetünk, mint az esti úszási lehetőség, ami kiváló levezetés lehet a tanulás után.


Moczar_DoraMóczár Dóra - ÁJTK, jogász

Szegediként a pályaválasztás előtt nem is volt kérdés, hogy itt szeretném elkezdeni jogi tanulmányaimat. Emellett, egyedül az SZTE ÁJTK biztosít az országban modulválasztási lehetőséget, teret adva annak, hogy mindenki érdekeltségi körének megfelelő jogterületen bővítse ismereteit. A város hangulata és nyüzsgése méginkább azt erősítette bennem, hogy jól döntöttem. Tanulmányaim során közéleti téren is aktív voltam és vagyok, gyakornokként pedig beleláttam a jogászi munkába és értékes tapsztalatokat szereztem, ezért biztos vagyok benne, hogy ha még egyszer választanom kellene, akkor is a Szegedi Tudományegyetemet választanám.


További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *