Bezár

Hírarchívum

holland_csapatkep

Újra Szegedre látogattak a holland diákok

Újra Szegedre látogattak a holland diákok

2014. január 10.
2 perc

Immár hagyománynak számít, hogy meglátogatja a város és az egyetem látványosságait holland hallgatók egy csoportja. A hallgatók a városnézés mellett érdekes előadáson és kvízjátékon is részt vehettek.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

2014. január 9-én a világ egyik legkomolyabb regionális közgazdászképzését nyújtó holland Utrecht Egyetem hallgatói látogattak Szegedre. Érkezésük célja, hogy megismerjék a magyar gazdaságot, az itt folyó regionalista képzést. A 47 hallgatóból és 5 oktatóból álló csoportot Frank van Oort, a városgazdaságtan világhírű professzora verbuválta össze, aki a negyedszerre megrendezett látogatás egyik szilárd pillére is egyben.

– Minden évben azokat az aktuális problémákat mutatjuk be, amik vagy kutatási, vagy együttműködési szempontból fontosak. Idén elsősorban az ELI-re és a felelősségteljes innovációra fókuszáltunk. Ezenkívül minden évben visszatérő motívum, hogy átfogó képet adjunk a Szegedről és annak nevezetességeiről – mesélte a városnézés alatt Lukovics Miklós, az SZTE stratégiai és fejlesztési igazgatója.

A program során a hallgatók megtekinthették többek közt a Reök-palotát, valamint a Tanulmányi és Információs Központot, de a Gazdaságtudományi Kart is meglátogatták, ahol szakmai prezentációkat hallgathattak meg. Az előadások témájául a regionális versenyképesség, a magyar térségek gazdasági növekedése és a felelős innováció szolgált. A hallgatók a prezentációkat érdeklődve hallgatták, sőt kérdéseikkel és hozzászólásaikkal egy aktív beszélgetéssé formálták az eseményt.

A holland hallgatók a programsorozat végén egy kvízben tehették próbára a nap során szerzett tudásokat. A „csokiesővel” jutalmazott tudáspróba a szervezők szerint mindig is nagy sikert aratott.

A holland hallgatók kulturális és tudományos körútjának következő állomása Temesvár volt.

 

Őszi Tamás

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek