Bezár

Hírarchívum

Hivatalosan is megnyílt a II. Kanizsa Feszt

Hivatalosan is megnyílt a II. Kanizsa Feszt

2014. július 12.
2 perc

Immár második alkalommal megrendezik meg a négynapos zenei fesztivált Magyarkanizsán, mely az esti koncertek mellett összegyűjti a zene, kultúra, hagyományőrzés, sport és a szórakozás kedvelőit. A fesztivált hivatalosan 2014. június 10-én Nyilas Mihály, Magyarkanizsa polgármestere nyitotta meg.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

kanizsa feszt megnyitóNégy olyan nap elé nézünk itt a magyarkanizsai Tisza-parton, amikor az óvodásoktól kezdve a fiatalokon keresztül a legidősebb korosztályig mindenki megtalálja a számára megfelelő szórakozást – hangsúlyozta köszöntőjében Nyilas Mihály polgármester. Hozzátette: az idei fesztivál sokkal szervezettebb és tartalmasabb, mint a tavalyi. Amit kétszer megrendeznek, azt többszöri is meg fogják rendezni – jelentette ki utalva ezzel arra, hogy hagyományt kívánnak teremteni a Kanizsa Fesztivállal. A 2014-es eseményen a Szegedi Tudományegyetem is képviselteti magát.


A megnyitó első fellépője Kovacevic Vaskvsija volt, aki Crvencvete című dalt adta elő. Az ünnepi megnyitón egy olyan fiatal tehetséget is köszönthetett a közönség, aki nemcsak a Vajdaságnak, hanem egész Magyarországnak megmutatta már tudását. Karapándzsity Kristóf, a 2013-as X-faktor versenyzőjének produkcióját Bodó Sarolta kísérte gitáron. Majd a Jó Keresztény Pásztor templomi kórus tagjai külön a fesztiválra készült repertoárral szórakoztatták a nagyérdeműt.


– A Vajdaságban élő fiatalok és az idősebb korosztály egyaránt kedveli a rockzenét, nekik szerettünk volna egy igazi zenei fesztivált szervezni, melyen elsősorban magyar együttesek lépnek fel; ez az igény hívta életre 2013-ban az első Kanizsa Fesztet mondta el Nyilas Mihály. Hozzáfűzte, a szervezők igyekeztek olyan programot megalkotni, mely egyformán vonzó fiataloknak és időseknek is. A fesztivál sokszínű programkínálatát mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a koncertek mellett napközben civil szervezetek mutatkoznak be, hagyományőrző kézműves-foglalkozások és népzenei sátor, nyári egyetem várja a látogatókat, a médiasziget interaktív foglalkozásain vehetnek részt a fesztiválozók, valamint a legkisebb korosztályt és szüleiket szombaton családi nap szórakoztatja. Kiemelte továbbá, hogy a város minden segítséget megadott a fesztivál szervezéséhez, helyszínt és színpadot biztosított. Ugyan közvetlenül anyagi támogatást nem nyújtott a település, a szponzorok keresésében aktívan részt vett az önkormányzat.


Kanizsa_feszt_megnyito_2014._julius_11_galeria
Hivatalosan is megnyílt a II. Kanizsa Feszt - GALÉRIA

 

Korábban írtuk:

 

Az SZTE a II. Kanizsa Feszten

Második alkalommal vesz részt az SZTE a Kanizsa Feszten

Az SZTE 2014-ben is részt vesz a nyári Kanizsa Feszten

 

 

Gajzer Erzsébet

Fotó: Balogh Ramóna

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek