Idén is gólyatáborok várják az SZTE elsőseit

A 2014. szeptemberi iskolakezdés előtt a Szegedi Tudományegyetemen mind a 12 kara a nyár utolsó napjaiban gólyatáborral várja az elsőéves diákokat.

A gólyatáborok többnapos rendezvénysorozatok, ahol a kis gólyák játékos feladatok kereteiben ismerkedhetnek meg felsőéves szaktársaikkal, csoporttársaikkal, oktatóikkal. Mindemellett a tábor feledhetetlen szórakozási és kikapcsolódási lehetőséget biztosít a Tisza-parti universitas újdonsült elsőseinek. A táborozás lényege, hogy a diákok belekóstoljanak a felsőoktatási intézmény életébe, megismerjék csoporttársaikat, hogy az első iskolai napon már ismerősökként köszöntsék egymást. A gólyatáborokban általában csapatokra osztják a leendő elsősöket, akik felsőéves csapatvezető segítségével különböző feladatok megoldásán keresztül egymással küzdenek. Emellett bemutatkoznak a karok hallgatói önkormányzatai is, melyek feladata, hogy diáktársaikat segítsék a szociális és tanulmányi ügyek intézésében, esténként pedig koncertek és bulik segítenek kipihenni a nap fáradalmait.


A Szegedi Tudományegyetem karai az alábbi gólyatáborokkal várják elsőseiket:

Karok

Dátum

Helyszín

SZTE ÁOK, GYTK és FOK

08. 09-13

Balatonakali

SZTE ÁJTK

08. 11-15.

Csongrád

SZTE ETSZK

08. 12-15.

Szeged

SZTE GTK

08. 15-18.

Cegléd Fürdő

SZTE BTK-ZMK

08. 15-19.

Sziksósfürdő

SZTE MGK-MK

08. 17-19.

Szeged

SZTE TTIK

08. 16-20.

Szeged/Csongrád

SZTE JGYPK

08. 18-21.

Szeged

 

Az SZTE Egyetemi Hallgatói Önkormányzat (EHÖK) a tavalyi évhez hasonlóan idén is megrendezi úgynevezett Összegyetemi Gólyatáborát, ahová a Szegedi Tudományegyetem minden fakultásának minden elsősét várják. Azok, akik a kari táborokban is részt vettek, ingyenesen látogathatnak el a háromnapos szegedi rendezvényre, a gólyáknak minden nap egyszeri meleg ételt biztosítanak terítésmentesen, óriás bogácsokból. Az SZTE 2014. évi Összegyetemi Gólyatáborának, melyet szeptember 4-6. között rendeznek, az újszegedi partfürdő ad otthont. Az Összegyetemi Gólyatáborról további információ itt.


SZTEinfo


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták

Tikvicki_Dora_kicsiTikvicki Dóra – BTK, elméleti nyelvészet

Nagyon vonzott Szegednek az a kettőssége, hogy nyugodt és családias a város, viszont nagyon pörgős az itteni egyetemi élet. Ezért kezdtem a Szegedi Tudományegyetemen az alapszakomat, illetve a mesterképzést is azért itt végzem el, mert az oktatás nagyon magasszintű és kiemelkedő színvonalú. A tanárok támogatóak, odafigyelnek a diákokra, tanulmányaikra. Az egyetemen kívül és belül is nagyon jók a lehetőségek, akár már hallgatóként fel lehet fedezni a munka világát.


Csoke_Mark_felveteliCsőke Márk- BTK, történelem

Harmadévesként már tapasztalatból mondhatom, hogy igaz a hír az egyetem színvonalas oktatásáról. Örülök, hogy ezt személyesen is megtapasztalhatom a történelem szakon. Az egyetemválasztás során fontos szempont volt az is, hogy a Szegedi Tudományegyetem közel van a szülőfalumhoz, és az, hogy sok ismerősöm is ide jelentkezett. Nagyon szeretek itt tanulni, mert Szeged nagyon szép és élhető város.

További hallgatói vélemények >>>