Bezár

Hírarchívum

sofi_osztondij_kiemelt

Vásáry Tamás nyújtotta át a Sófi-ösztöndíjakat

Vásáry Tamás nyújtotta át a Sófi-ösztöndíjakat

2014. július 08.
3 perc

2014. július 6-án a József Attila Tanulmányi és Információs Központban tizenharmadik alkalommal adták át a Sófi József a Szegedi Tehetségekért Alapítvány idei ösztöndíjait, a korábbi évek hagyományaihoz híven az SZTE Természettudományi és Informatikai Kar diplomaosztó ünnepségén.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az SZTE Tehetségpont részeként működő Sófi József a Szegedi Tehetségekért Alapítvány Magyarországon egyedülálló, 13 éves tevékenységével elérte, hogy ösztöndíjai az egyik legrangosabb elismeréssé váltak a hazai felsőoktatásban. A fiatal szegedi tehetségeket támogató Sófi-alapítvány szép tradíciót teremtett azzal, hogy az egyetem rektora mellett minden évben a magyar kulturális élet nemzetközileg is elismert, kiemelkedő személyisége adja át a Sófi-ösztöndíjakat. 2014-ben Vásáry Tamás Kossuth-, Liszt Ferenc- és Prima Primissima díjas zongoraművész és karmester volt a rendezvény díszvendége.


SOFI_osztondij_atado_galeria
Vásáry Tamás nyújtotta át a Sófi-ösztöndíjakat - GALÉRIA

 

A pályázati felhívására 91 hallgató jelentkezett, közülük a legkiválóbb 11-nek ítélték oda a kitüntetéseket. Ezúttal közel másfél millió forintot nyertek el a Sófi-ösztöndíjasok. A 200 ezer forintos ösztöndíjról szóló oklevelet és emlékplakettet Bozóky Benedek ötödéves orvostanhallgató, Hancsákné Dudás Csilla másodéves mesterszakos vegyészhallgató, Kutus Bence másodéves mesterszakos vegyészhallgató, Nyerges Ákos másodéves mesterszakos biológushallgató és Tasi Ágost Gyula másodéves mesterszakos vegyészhallgató vehette át. A különdíjasok között köszöntötték Mátyus Ákos közpolitika szakos hallgatót, Papp Melinda kommunikáció és médiatudomány szakos hallgatót, Jagodics Balázs pszichológushallgatót, Schuszter Tamás pénzügy szakos hallgatót és Kecsenovity Egon vegyészhallgatót. Ők fejenként 50 ezer forintos ösztöndíjban részesültek. Az SZTE Sófi-alapítvány kuratóriuma az idei médiadíjat Arany Mihálynak, a SZEGEDma.hu hírportál, a Szeged folyóirat és SZTE Egyetemi Kiadó és Médiacentrum korábbi munkatársának ítélte oda. Az év szponzora kitüntetést az Erste Bank vezetői, Sticzné Pataki Edit és Deák Imre vehették át annak elismeréseként, hogy az Erste Bank 10 éve támogatja a Sófi-alapítványt. Hosszas munka gyümölcse – utalt a díjazottak szakmai elhivatottságára Vásáry Tamás, majd úgy folytatta, az ilyen alkalmak szülik az emberi élet tökéletes pillanatait. A legjobb módja azonban annak, hogy megismerjük saját korlátainkat, ha megtapasztaljuk, mi minden van még bennünk, mire vagyunk képesek az eddig elért sikereinken túl.

 

Roppant fontosak a tanulmányi eredmények, figyelembe vesszük a nyelvvizsgákat és a legfontosabbakat, a tudományos eredményeket. Ha valakinek van tudományos publikációja, cikkei rangos folyóiratokban, részt vett külföldi konferenciákon, ezek nagyban beleszámítanak a pontozási rendszerbe. A legjobbak közül is azokat szoktuk díjazni, akik hátrányos helyzetből indulnak. Én is a szegedi egyetem hallgatója voltam, és anyagi okok miatt rákényszerültem arra, hogy elhagyjam a pályát. Azoknak a hallgatóknak szeretném ezt a díjat adni, akik kicsit hasonlítanak rám, ugyanebben a cipőben járnak – foglalta össze a SZEGEDma. hu hírportálnak Sófi József, milyen kritériumokat állít az alapítvány a pályázók elé, illetve, hogy miért tartotta fontosnak létrehívni az

ilyesfajta segítséget.

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek