Bezár

Hírarchívum

Feltárul Egyiptom titka a Múzeumok Éjszakáján

Feltárul Egyiptom titka a Múzeumok Éjszakáján

2014. június 20.
1 perc

Egyiptom kultuszának, isteneinek és titkainak bemutatásával várja a látogatókat 2014. június 21-én az SZTE JGYPK Interaktív Természeti Tudástára.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Korra való tekintet nélkül felkelteni az emberek érdeklődését a természettudomány iránt – ez a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar Interaktív Természetismereti Tudástárának fő missziója. A Tudástár friss szemléletű, eredményközpontú szolgáltatásokat kíván nyújtani az érdeklődőknek, ezzel a szabadidő hasznos eltöltését, a tudáshoz és ismeretekhez való szabad hozzáférést biztosítja a dél-alföldi régió látogatóinak és lakosainak. Emellett alapvető feladata lesz a tudományok népszerűsítése és vonzóvá tétele és a nagyközönség érdeklődésének felkeltése a természettudományok iránt. Ennek érdekében nemcsak különböző kiállításokat, gyűjteményeket és laboratóriumi bemutatókat tart, de több jelentős rendezvényen is képviselteti magát, köztük az idei könyvhéten vagy az SZTE Alma Mater Weekenden.
A 2014. június 21-én tartandó Múzeumok Éjszakáján a Tudástár Egypitomhoz és Afrikához fűződő programokkal készül a látogatóknak. 18 órás kezdettel Karancsi Zoltán tart előadást „Tények a mai és titkok az ősi Egyiptomból” címmel, majd pedig „Egyiptom kultikus állatai” címmel ad elő Ilosvay György, aki később a Tudástár afrikai eredetű gyűjteményében is tart tárlatvezetést. Az előadások mellett játékos kísérletek és kincsvadászat is várja az érdeklődőket.

Időpont: 2014. 06. 21. 18:00-24:00
Helyszín: Boldogasszony sgt. 6.
További információ: http://tudaskapu.hu/


SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek