Bezár

Hírarchívum

40 tananyag a veszprémi és a szegedi egyetem összefogásából

40 tananyag a veszprémi és a szegedi egyetem összefogásából

2014. május 09.
2 perc

A felsőfokú informatikai oktatás minőségének fejlesztése, modernizációja a célja a veszprémi Pannon Egyetem és a Szegedi Tudományegyetem együttműködésének. A konzorciumi partnerek 40 új tananyagot készítettek.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az informatikai és a villamosmérnöki képzés gyarapodott 40 új tananyaggal a Szegedi Tudományegyetem és a veszprémi Pannon Egyetem együttműködésének köszönhetően. A TÁMOP-4.1.2.A/1-11/-2011-0104 azonosító számú „felsőfokú informatikai oktatás minőségének fejlesztése, modernizációja” elnevezésű projekt célja volt a hazai képzések idegen nyelvű hozzáférésének megteremtése, valamint olyan képzések megtartása, amelyek segítségével hasznos módszertani ismereteket sajátíthatnak el az intézmények oktatói, kutatói. A projekt eredményeit bemutató szegedi programon, 2014. április 30-án Homoki-Nagy Mária, az SZTE oktatási rektorhelyettese mondott köszöntőt.

 

A projekt életútját, célkitűzéseit Kólingerné Csányi Judit projektmenedzser ismertette. Kiemelte, hogy a kiváló informatikusok iránti egyre növekvő munkaerő-piaci igény kiszolgálásának érdekében a legfőbb cél az volt, hogy a hallgatók számára naprakész, jól hasznosítható ismereteket nyújtó képzéseket biztosítsanak a részt vevő intézmények, és ezt a legkorszerűbb digitális tananyagokkal támogassák. A projekt kulcsszerepet játszik a felsőoktatásban, hiszen modern egyetemi oktatásban a korszerű ismeretek átadásához elengedhetetlen a tananyagok folyamatos frissítése, hogy kurrens szakmai tartalommal rendelkező, minőségi tananyagok álljanak az oktatók és a hallgatók rendelkezésére, amelyek egyúttal követik a legújabb nemzetközi oktatási trendeket is.

 

Süle Zoltán a konzorciumvezető Pannon Egyetem docense, a projekt szakmai vezetője részletesen bemutatta a megvalósítás szakaszait. A projekt futamideje alatt a Pannon Egyetem és a Szegedi Tudományegyetem munkatársai összesen 40 korszerű, naprakész tudományos eredményekre épülő tananyagot készítettek el. Hangsúlyozta, hogy a kialakított képzési módszerek és tartalmak a készségfejlesztésre épülnek, továbbá erőteljesen érvényesül a hallgató-orientált szemlélet is.

A tananyagok és képzések magas minőségére garanciát jelent a nemzetközileg elismert professzorok részvétele, akik kutatási eredményeiket adaptálták a tananyagokba a digitális tartalomfejlesztés során. Süle Zoltán elmondta, hogy a Pannon Egyetemen 15 magyar és 6 angol nyelvű digitális tananyag készült matematika, műszaki és informatikai ismeretek, optimalizálás, számítástudomány témakörökben.

 

Nyúl László egyetemi docens, szakmai koordinátor a Szegedi Tudományegyetem által készített 16 tananyagfejlesztő bevonásával született 12 magyar és 2 angol nyelvű digitális tananyagról tartott tájékoztatót, amelyek műszaki ismeretek, számítástudomány és alkalmazásai, valamint számítógép architektúrák és operációs rendszerek témakörökben készültek. Beszámolt a képzők képzése komponens keretében szervezett képzésekről is.

A jegyzetek közül 5 a két intézmény kollégáinak közös munkája.

 

Az elkészült tananyagok a projekt lezárását követően ingyenesen elérhetők lesznek a http://www.tankonyvtar.hu oldalon.

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek