SZTE Info

Magyar_Biologus_Tarsasag

Az agykérgi gátlás szélsőségeiről az MBT nyilvános programján

Az agykérgi gátlás szélsőségei címmel Tamás Gábor akadémikus, az SZTE Széchenyi Díjat nyert professzora tart előadást a Magyar Biológiai Társaság (MBT) szegedi csoportjának nyilvános ülésén.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Magyar Biológiai Társaság (MBT) Szegedi Csoportja 2014. május 8-án (csütörtökön) 16 órától új helyszínen, az úgynevezett Tudáskapuban, vagyis a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar főépületében (Szeged, Boldogasszony sgt. 6.) második emeleti nagyelőadójában tartja 441. ülését.

Az MBT Szegedi Csoportjának nyilvános programján Tamás Gábor akadémikus, az SZTE Élettani, Szervezettani és Idegtudományi Tanszékének Széchenyi Díjas professzora tart előadást. A választott témája: „Az agykérgi gátlás szélsőségei”.

A szervezők örömmel várnak minden kedves érdeklődőt.

 

Tamás Gábor akadémikus életpályájáról itt olvashat:

 

További információ a 2014. május 8-i programról:


http://tudaskapu.hu/

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2019. augusztus 02.

nyito_PB

Hogyan változik a lakosság véleménye egy sportesemény alatt? Milyen társadalmi hozadéka van egy nemzetközi sporteseménynek? Polcsik Balázs, az SZTE JGYPK Új Nemzeti Kiválóság Program ösztöndíjasa többek között ezeket a kérdéseket járta körül nyertes pályázatában. A fiatal kutatót tapasztalatairól és eredményeiről kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *