Bezár

Hírarchívum

Az atomenergiáról – mindenkinek

Az atomenergiáról – mindenkinek

2014. május 19.
2 perc

Sugárzó jövő? Terrorizmus – nukleáris célpontok? Ezekre a kérdésekre is válaszolnak az atomenergiáról szóló regionális konferencián, szakkiállításon és műszeres bemutatón 2014. május 20-án az SZTE TIK-ben.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Napjainkban az atomenergia szerepe felértékelődött, ugyanakkor nemzetközi felmérések szerint a közvélemény kevés és bizonytalan információval rendelkezik az atomenergiával kapcsolatban. Az érdeklődők tájékoztatására szervezi Az atomenergiáról – mindenkinek című ismeretterjesztő konferenciát az Országos Atomenergia Hivatal, a Szegedi Tudományegyetem és a budapesti TIT Stúdió Egyesület. A XIV. regionális programnak 2014. május 20-án 10 óra 30 perctől a Szegedi Tudományegyetem József Attila Tanulmányi és Információs Központ (Szeged, Ady tér 10., I. emeleti nagyelőadó) ad otthont.

 

A Szegeden harmadik alkalommal megrendezendő, az Atomenergiáról – mindenkinek című ismeretterjesztő rendezvény előadói mindazokat az atomenergiával kapcsolatos kérdéseket áttekintik, amelyek gyakran előfordulnak a médiában és érdekelhetik a hallgatóságot. Szó lesz – többek között – az atomenergia jövőjéről; gyakorlati alkalmazásairól; a radioaktív sugárzás mibenlétéről; a nukleáris biztonság hazai és nemzetközi helyzetéről.

Kísérőprogramként az Országos Atomenergia Hivatal és a Radioaktív Hulladékokat Kezelő Közhasznú Nonprofit Kft. kiállításait, valamint a Magyar Nukleáris Társaság „Fiatalok a Nukleáris Energetikáért” szakcsoportja által tartott műszeres bemutatót tekinthetik meg az érdeklődők.

Az előadások szövege a konferenciát követően az Országos Atomenergia Hivatal honlapján elérhető lesz (www.oah.hu).

 

2005 és 2013 között 13 regionális konferenciát tartottak – többek között – Debrecenben, Miskolcon, Pécsett, Szegeden, Veszprémben, Győrben, Egerben. E programok szervezésébe társszervezőként kapcsolódtak be a fenti városok tudományegyetemei. Az általában 250-300 résztvevő között középiskolai diákok és tanáraik; egyetemi kutatók, főiskolai és egyetemi hallgatók; tudományos-, oktatási- és környezetvédelmi civil szervezetek képviselői; szakmai szervezetek és intézmények, a média képviselői jelentek meg.

 

A szegedi, atomenergiáról szóló nyilvános, a közvélemény tájékoztatását szolgáló konferencia részletes programja itt elérhető:

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek