SZTE Info

A Davis-kupa Zöld Családi és Sport Napján az SZTE

A Szegedi Tudományegyetem is részt vesz 2014. május 10-én a Magyar Tenisz Szövetség által rendezett szegedi Davis-kupa-forduló kapcsolódó programján, a Zöld Családi és Sport Napon.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A férfi tenisz Davis Kupa euro-afrikai zóna III-as csoportjának szegedi salakpályás tornáján Magyarország legjobbjai eddig veretlenül menetelnek, és 2014. május 10-én 11 órától Grúzia ellen mérkőznek az osztályozón, ahol a tét az euro-afrikai zóna II-es csoportjába kerülés.

 

A rájátszás napján a szervezők érdekes és izgalmas programokkal várnak mindenkit az újszegedi Gellért Szabadidőközpontba! „Míg apa szurkol a magyar fiúknak, addig anya válogathat a biopiacon fellelhető portékék közül, a gyermek pedig ugrálóvárazhat, kipróbálhatja a miniteniszt, vagy akár játékos vetélkedőn vehet részt” – ajánlják az eseményt. Lesz továbbá strandtenisz, touch tennis és cardio tenisz is. Az eszközöket a Magyar Tenisz Szövetség biztosítja. A rendezvényen a környezettudatosság jegyében mutatkozik be, állít ki a Szegedi Tudományegyetem és öregdiák-szervezete, az SZTE Alma Mater is. A családi nap eseményeire a belépés ingyenes.

 

Bővebb információ az alábbi oldalon található.

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2019. augusztus 02.

nyito_PB

Hogyan változik a lakosság véleménye egy sportesemény alatt? Milyen társadalmi hozadéka van egy nemzetközi sporteseménynek? Polcsik Balázs, az SZTE JGYPK Új Nemzeti Kiválóság Program ösztöndíjasa többek között ezeket a kérdéseket járta körül nyertes pályázatában. A fiatal kutatót tapasztalatairól és eredményeiről kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • augusztus 26. 08:00 - 31. 20:00
 • augusztus 28. 08:00 - 30. 18:00
  Az SZTE BTK Klasszika-filológia és Neolatin Tanszék nemzetközi konferenciája
 • augusztus 28. 13:00 - 31. 20:00
  A Hajnal István Kör Társadalomtörténeti Egyesület, a Móra Ferenc Múzeum és a SZAB Filozófiai és Történettudományi Szb. szervezésében
 • augusztus 30.
  09:30 - 12:00
  9:30 Arrival and Presentation of SZTE Service Units: Frankofon Centre, American Corner, Confucius Institute, SZTE Counseling, Demola Programme; Meet the representatives at their stands;
  10:00 Opening Ceremony
  Welcome Speech: Dr. habil Péter Zakar, Vice Rector for International and Public Relations,
  and by Dr. Tamás Bene, Director for International and Public Relations
  10:30 Introduction of Mentoring System, Student Unions
  Presenter: ESN Szeged, EHÖK
  10:45 Introduction of the Stipendium Hungaricum Scholarship Programme;
  Presenter: Office for Full-time Study Programmes
  11:00 Presentation held by the Hungarian Police Department
  11: 30 Immigration Issues
  Presenter: Directorate General for Alien Policies
 • augusztus 31.
  10:00 - 16:00