Bezár

Hírarchívum

FuturICT.hu nyári iskola nemzetközileg elismert kutatókkal

FuturICT.hu nyári iskola nemzetközileg elismert kutatókkal

2014. május 30.
2 perc

Balatonfüreden rendezték meg a TÁMOP-4.2.2.C-11/1/KONV-2012-0013 „Infokommunikációs technológiák és a jövő társadalma” FuturICT.hu projekt nyári iskoláját, amelyen európai és amerikai, nemzetközileg elismert tudósok előadásait hallgathatták meg az érdeklődők. A BME VIKING Zrt. szervezésében zajló nyári iskola programjára a világ minden tájáról érkeztek PhD hallgatók.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés


 

A nyári iskola keretében a társadalomtudományok, a biológia, a fizika és az informatika tudományterületén folytatott kutatások legfrissebb eredményeiről kaphattak áttekintést a résztvevők. Az ötnapos tudományos rendezvényen az európai és amerikai kontinens nemzetközileg elismert, nagynevű tudósai tartottak előadásokat a téma iránt érdeklődő PhD hallgatóknak.

Saját kutatási területéről számolt be többek között a svájci Dirk Helbing, aki a hálózattudományról és a FuturICT projektről beszélt. Santo Fortunato Finnországból a közösségek felismeréséről, a Harvard Egyetem oktatója Marc Vidal az orvosbiológiai hálózatokról tartott előadást. Barabási László, aki a Northeastern Egyetem és a CEU professzora arról beszélt, hogy mely elemein keresztül lehet egy hálózatot irányítani. A magyar előadókat képviselte még Palla Gergely, Abért Miklós, Benczúr András és Kiss István Zoltán.

További információk és az előadások a http://www.futurict.szte.hu/hu/summer-school címen érhetők el.

 

A 2012. december 1. és 2014. november 30. között megvalósuló projekt gazdája a Szegedi Tudományegyetem, konzorciumi partnerei az Eötvös Loránd Tudományegyetem, a DEAK Kooperációs Kutatási Nonprofit Zrt., illetve a BME VIKING Villamosmérnöki és Informatikai Kutató-Fejlesztő Nonprofit Zrt. A százszázalékos támogatási intenzitású FuturICT.hu projekt teljes költségvetése csaknem 1,6 milliárd forint. A két éves kutatómunkában 10 alprojektben több mint száz szakember vesz részt.


uszt_logo_rgb Infoblokk2_ESZA_egyes

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek