Bezár

Hírarchívum

Határon átnyúló programokban az SZTE

Határon átnyúló programokban az SZTE

2014. május 15.
2 perc

Modern és hatékony vezérlési módszereket és stratégiákat is tanulhatnak a régió hallgatói és mérnökei az SZTE és szerbiai partnerei határon átnyúló programjai révén. Az egyik projekt, a CEFAIC 18 hónapja konferenciával zárul.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Szegedi Tudományegyetem TTIK Műszaki Informatika Tanszéke 2012-ben pályázatot nyújtott be a Magyarország-Szerbia IPA határon átnyúló együttműködési programra. A 2013. január 15-én kezdődő, 18 hónapon át tartó HUSRB/1203/221/020 azonosító számú Együttműködési Program pontos megnevezése „Center of Excellence For Advanced and Intelligent Control (CEFAIC)”. Ennek a Mingesz Róbert Zoltán, az SZTE Természettudományi és Informatikai Kar Műszaki Informatika Tanszék egyetemi adjunktusa által irányított projekt céljáról és eredményéről a Szegedi Tudományegyetem 2014. május 16-án konferenciát tartanak Szegeden, a Szent-Györgyi Albert Agóra kamaratermében.


„A projekt időtartama alatt létrehozott központ fő feladata, hogy a régió hallgatói és mérnökei számára olyan képzési lehetőségeket teremtsen, melyek során különböző modern és hatékony vezérlési módszereket és stratégiákat sajátíthatnak el” – tudtuk meg az adjunktustól.


A központ két laboratóriumból áll, az egyik Újvidéken, a másik pedig Szegeden található. A projekt keretein belül különböző modern mérő és vezérlőeszközökkel bővült az oktatás számára rendelkezésre álló infrastruktúra valamint számos oktatási anyag is elkészült, lehetővé téve, magas színvonalú gyakorlatias kurzusok tartását, mind az egyetem hallgatói, mind pedig a gyakorló mérnökök számára.


A projektben együttműködés alakult ki a határ két oldalán lévő kutatócsoportok között, megalapozva a jövőbeli sikeres együttműködést.


A záró konferencia meghívója itt elérhető.

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek