Bezár

Hírarchívum

Könyvbemutató: Szóamesztétika és az élet művészete

Könyvbemutató: Szóamesztétika és az élet művészete

2014. május 21.
1 perc

Richard Shusterman írásaiból készült válogatás jelent meg a Szegedi Egyetemi Kiadó – JATEPress Kiadó gondozásában. A Szóamesztétika és az élet művészete kötet bemutatóját 2014.május 21-én 16 órakor tartják az SZTE Klebelsberg Könyvtárban.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

„Kelet-Európához különösen vonzódom” – írta Richard Shusterman. Róla pedig Pierre Bourdieu (College de France) írta: „olyan esztétikai elméletet hozott létre, amely megszabadul a hagyományos dualizmusoktól, és képes összehangolni a művészetet a politikával”. Munkássága, ezen belül is a pragmatista esztétika című műve „a művészet- vagy az életfilozófia iránt érdeklődők számára megkerülhetetlen”Arthur Danto (Columbia University) szerint.

 

Richard Shusterman írásait fordította magyarra és rendezte kötetbe Krémer Sándor (SZTE BTK) egyetemi docens, akinek kutatási területe – többek között – a pragramtizmus, az etika, a hermeneutika, de foglalkozik Kant és a klasszikus idealizmus, a frankfurti iskola mellett Lukács György munkásságával is.

 

A Richard Shusterman írásaiból készült Szóamesztétika és az élet művészete című könyv bemutatóján, 2014. május 21-én (szerdán) 16 órától az SZTE Klebelsberg Könyvtár auditorium minimum terében a kötetet szerkesztő és a szövegetek fordító Krémer Sándor filozófussal Antoni Rita „társadalmi nemek szakértő”, filozófus beszélget.

 

A szómaesztétikáról annyit, hogy az emberi test esztétikai vizsgálatával foglalkozik.

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek