Bezár

Hírarchívum

Középiskolások a drogmentes szórakozásról

Középiskolások a drogmentes szórakozásról

2014. május 23.
2 perc

A Szegedi Tudományegyetem Gyógyszerésztudományi Kara „A drogmentes szórakozás” témakörében középiskolásoknak hirdetett pályázatot. Az ünnepélyes díjátadót 2014. május 22-én a GYTK épületében tartották.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

kozepiskolasok drogmentes szorakozásrólA Szegedi Tudományegyetem Gyógyszerésztudományi Kara, Szeged Megyei Jogú Város Kábítószerügyi Egyeztető Fóruma, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság és a Dr. Farkasinszky Terézia Ifjúsági Drogcentrum a „TÁM0P-4.2.3.-12/1/K0NV-2012-0035, Tudományos eredmények elismerése és disszeminációja a Szegedi Tudományegyetemen” program keretében „A drogmentes szórakozás” témában középiskolásoknak hirdetett pályázatot. A felhívásra 2014. április 25-ig várták 9-12. osztályos diákok minimum 15, maximum 30 oldalas pályamunkáit. A felhívásra beérkezett nyolc pályamunkát egy tizenkét tagú bírálóbizottság értékelte, és minden pályázatot legalább három szakember átolvasott – ismertette Gáspár Róbert, az SZTE Gyógyszerésztudományi Kar dékánhelyettese. Köszöntőjében kiemelte: negyedik alkalommal hirdetett a kar kábítószerekkel kapcsolatos pályázatot, melynek témája idén a drogmentes szórakozás. – Úgy gondolom, az idei téma kicsit nehéz volt, mert nem arra kértük a pályázókat, hogy írjanak a kábítószerekről, hanem arra kértük őket, hogy arról írjanak, hogy mit lehetne csinálni annak érdekében, hogy ne használjon a középiskolás korosztály kábítószert, hogyan lehetne megtalálni azokat, a szórakozási lehetőségeket, megelőzési formákat, amelyek segítenének abban, hogy a drog nélküli szórakozást megtalálják minél többen – mondta a dékánhelyettes. Hozzátette: bárki, aki fiatal pályázók közül úgy gondolja, hogy a későbbiekben szeretne a kémiával, gyógyszeranyagokkal foglalkozni, többet megtudni a kábítószerekről, kitűnő lehetőséget talál a továbbtanuláshoz az SZTE Gyógyszerésztudományi Karon.


Az ünnepélyes díjátadón az első helyezettnek járó oklevelet, ajándékcsomagot – mely egy Gógyszerésztudományi Kar-bögrét, nyugi labdát, láthatósági övet és a Kábítószerügyi Egyeztető Fórum jóvoltából egy 16Gb-os pendrive-ot tartalmazott –, valamint a 100 000 forintos számítástechnikai ajándékkártyát Szalai Klaudia vehette át. Második helyezést ért el Komlós Krisztina, aki az oklevél és az ajándékcsomag mellett egy 70 000 forintos számítástechnikai ajándékkártyában részesült. Harmadik helyezettként Agócs Bernadett végzett, kinek jutalma egy oklevél, az ajándékcsomag és egy 40 000 forintos számítástechnikai ajándékkártya.


Drogdij_galeria
Középiskolások a drogmentes szórakozásról - GALÉRIA


A pályázat a „TÁMOP-4.2.3-12/1/KONV-2012-0035, Tudományos eredmények elismerése és disszeminációja a Szegedi Tudományegyetemen” program keretében valósult meg.

 

Gajzer Erzsébet

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek