Bezár

Hírarchívum

szem_2014_aprilis_kiemelt

Megjelent a Szegedi Egyetem Magazin áprilisi száma

Megjelent a Szegedi Egyetem Magazin áprilisi száma

2014. május 15.
1 perc

Már több napja elérhető a SZEM 2014. áprilisi száma, keressék a jól megszokott terjesztési pontokon, az egyetemi épületekben és a kávézókban, vagy töltsék le az SZTE hírportáljáról (a http://www.u-szeged.hu/sztemagazin címen virtuálisan a korábbi magazinokba is belelapozhatnak).

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

25 éves a World Wide Web, ami világméretű változást hozott az emberiség életében: lehetővé tette az online vásárlást, blogolást, digitális újság olvasást, facebookozást és még sok mást. Erről készítetett színes összeállítás a SZEM szerkesztősége, az SZTE hallgatóit pedig internetezési szokásaikról faggatta. Az áprilisi számban mindehhez kapcsolódóan olvashatnak az EU Safer Internet Programról is, melynek szervezői, önkéntesei a hatalmasra fújt netlufi árnyoldalaira, az adatlopáskra, a vírusokra, a cyberbullyingra és sok más 21. századi digitális veszélyre kívánják ráirányítani a figyelmet.

Bekukkanthatnak az idén kétszeresen is kitüntetett Jancsó Gábor professzor dolgozószobájába az olvasók, miközben a tudós családtörténetéről újabb anekdotákat tudhatnak meg.

Bemutatkozik továbbá Drahos Fanni, akit 2014-ben az Egyetem Arcává választottak, Németh Anikó, az SZTE Füvészkert új igazgatója, és a magazin olvasói megismerkedhetnek a 2013-ban Példaképpé avanzsált Letoha Tamás kutatóorvossal, üzletemberrel, aki ezer szállal kötődik az SZTE-hez.

A friss SZEM-ből az is kiderül, hogyan működik a babajelelés, mely megkönnyíti a kisgyerek és a szülő közötti kommunikációt, és hogyan készült Szilasi László A harmadik híd című új könyve.


Mindezek a témák és egyéb érdekességek is megtalálhatóak a friss SZEM-ben!

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek