Bezár

Hírarchívum

Megkezdődtek az érettségik az SZTE Ságvári Endre Gyakorló Gimnáziumban

Megkezdődtek az érettségik az SZTE Ságvári Endre Gyakorló Gimnáziumban

2014. május 06.
2 perc

2014. május 5-én a magyar nyelv és irodalom érettségi nyitotta sort, összesen 174 diák maturál az egyetem gyakorló gimnáziumában.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

érettségi ságvári 2014– 174 tanuló tesz érettségi vizsgát 2014-ben intézményünkben, az SZTE Ságvári Endre Gyakorló Gimnáziumban. A közép- és emelt szintű érettségik tantárgyanként megosztottak, a magyar továbbra sem áll az érdeklődés középpontjában, habár az összes emelt szintű vizsgák száma nőtt – foglalta össze a számokat a www.u-szeged.hu érdeklődésére Dobi János igazgató. Hozzáfűzte, a közgazdasági-műszaki irányú matematika emelt, illetve a jog témaköréhez, szakirányához kapcsolódó történelem sokkal népszerűbb: 33 és 22 fővel vágnak neki a május 6-i, illetve 7-i vizsgáknak.

 

A magyar érettségin egyébiránt középszinten szövegértési feladatként az internetes és elektronikus nyelvhasználatról szóló tanulmányrészletet kaptak a diákok. Ezután választhattak: elemezhették Bródy Sándor „Kaál Samu” című novelláját, összehasonlíthatták Berzsenyi Dániel és Arany János egy-egy költeményét, vagy érvelhettek egy Márai Sándor-idézet alapján. Emelt szinten Ady Endréhez kapcsolódott a feladatsor, elemezni kellett egy Pilinszky János-verset, majd érvelést és egy vitaindítót is kellett írniuk az érettségizőknek.


Erettsegi_galeria
Megkezdődtek az érettségik az SZTE Ságvári Endre Gyakorló Gimnáziumban - GALÉRIA

 

2014. május 5-től 26-ig bezárólag zajlanak az írásbelik. Bizonyos tárgyak, mint az informatika és a latin nyelv vagy a biológia és a társadalomismeret egy napra esnek. Példának okáért, aki a kémiát és a földrajzot választotta, reggel 8-tól és 14 órától is a vizsgapadban ül majd. Az agrár képzési területek, bizonyos bölcsészszakok, a jogászképzés, a gazdasági és műszaki szakok, az orvos- és egészségtudományi, valamint a társadalomtudományi képzések mind megkövetelik a felvételizőktől az emelt szintű érettségit. Aki pedig biztosra akar menni, mindenképpen legalább egy emeltet választ – árulta el az igazgató.

 

SZTEinfo

Fotó: Gémes Sándor

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek