Bezár

Hírarchívum

Pedagógusnapi elismerések az SZTE oktatóinak

Pedagógusnapi elismerések az SZTE oktatóinak

2014. május 30.
2 perc

A Szegedi Tudományegyetem több oktatója kapott rangos állami kitüntetést a 2014. évi pedagógusnap alkalmából.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Budapesten, az Eötvös Loránd Tudományegyetemen nyújtotta át a pedagógusnapi elismeréseket Balog Zoltán, a nemzeti erőforrások minisztere. A tárcavezető ünnepi beszédében kiemelte: a díjazottak eddig is fontosnak érezték, hogy többet adjanak, mint ami kötelező, hogy a munkájukban legyen olyan többlet, amely a szakmából hivatást csinál, és amely által az egész nemzet gazdagodhat. Az állam, a kormány feladata, hogy megteremtse a feltételeket, amelyek mellett a pedagógusok a hivatásukra koncentrálhatnak, figyelemmel kísérje munkájukat, és visszajelzést adjon arról – közölte. – Színvonalas felsőoktatás nincsen színvonalas köznevelés nélkül, a színvonalas köznevelés pedig a jó óvodánál kezdődik – jelentette ki a miniszter.

Az eseményen Balog Zoltán Eötvös József-, Szent-Györgyi Albert-, Apáczai Csere János-, Brunszvik Teréz- és Németh László-díjakat adott át több mint 170 pedagógusnak, köztük a Szegedi Tudományegyetem több oktatójának kiemelkedő munkájukért.

Szent-Györgyi Albert-díjat vehetett át: Asztalos Tibor, a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar nyugalmazott egyetemi oktatója, Molnár Imre, a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar professor emeritusa, Zarándi Márta, a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar egyetemi tanára.

Apáczai Csere János-díjban részesült: Fülöpné Homoki-Nagy Mária, a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar tanszékvezető egyetemi tanára, oktatási rektorhelyettes, Dombi György, a Szegedi Tudományegyetem Gyógyszerésztudományi Kar intézetvezető egyetemi tanára.


SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek