Bezár

Hírarchívum

Rajz-, fotó- és családi pályázat a környezettudatos közlekedés jegyében

Rajz-, fotó- és családi pályázat a környezettudatos közlekedés jegyében

2014. május 14.
2 perc

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, a Vidékfejlesztési Minisztérium és az Emberi Erőforrások Minisztériuma rajz-, fotó- és családi és csoportos kreatív pályázatot hirdet az Európai Mobilitási Hét és Autómentes Nap alkalmából „A mi utcánk, a mi jövőnk” címmel.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A 2014. szeptemberi Európai Mobilitási Hét programsorozat arra hívja fel a figyelmet, hogy az egyéni döntések hogyan befolyásolhatják pozitívan a nagyobb közösségek életminőségét. „A mi utcánk, a mi jövőnk!” mottó ennek tükrében egy olyan ideális világ elképzelésére buzdítja a pályázókat, amelyben az autók uralta utcaképet egy alternatív, közösségbarát környezet váltja fel. A felhívásra pályázni „A mi utcánk, a mi jövőnk!” jelmondathoz kapcsolódó alkotásokkal lehet rajz, fotó és közös családi alkotás kategóriában, különböző korosztályokban, óvodáskortól egészen a felnőttkorig.

Az alkotásokat korosztályonként egyéni, valamint családi és csoportos kategóriában jutalmazzák. Az elbírálás fő szempontja, hogy az alkotó hogyan ábrázolja az autóktól mentes, a természethez és a valós közösségi élethez közelebb álló tereket. A legsikeresebb művek alkotói kerékpárt nyernek. A fődíjakon túl a bírálóbizottság döntése alapján különdíjakat – rollereket, multimédiás lejátszókat, könyvvásárlási utalványokat – is kiosztanak. A fotó kategóriában pedig idén először külön díjazzák a felsőoktatási intézmények hallgatóit.

A rajzpályázatra A/3 vagy A/4 méretű, fekvő vagy álló rajzlapon megvalósított művek nevezhetők. Az elkészítés technikája szabadon választott (például: vízfesték, tempera, olajfesték, filctoll, tollrajz, zsírkréta, pasztell, montázs, batikolás, kollázs, vegyes technika stb.). A rajzpályázatra egy alkotó kizárólag egyetlen alkotással pályázhat. A családi és csoportos kategóriában a rajz- és fotóműveken túl bármely szabadon választott technikával készített alkotással lehet nevezni, amelynek elkészítésében az összes benevezett családtag részt vett. A rajz-, családi és csoportos pályázati anyagokat postai úton az alábbi címre kell eljuttatni: Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, „Európai Mobilitási Hét” pályázat, 1440 Budapest, Pf. 1.


A fotópályázatra egy-egy pályázó maximum 3 db digitális vagy digitalizált JPG formátumú felvételt küldhet be. A kép mérete nem haladhatja meg a 3 Mb-ot. A fotó-pályaműveket az emhfotopalyazat@nfm.gov.hu e-mail címre kell beküldeni.


A pályázatok beadási határideje: 2014. június 30.


További információ: www.emh.kormany.hu/palyazat honlapon.


A részletes pályázati kiírás itt elérhető.


mobilitas_rajzp_2014_04_15

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek