Bezár

Hírarchívum

Dunai_Regatta_nyertes_evezos_csapat_SZE_kiemelt

Az SZTE egysége nyerte a sárkányhajós futamot a II. Dunai Regattán

Az SZTE egysége nyerte a sárkányhajós futamot a II. Dunai Regattán

2014. május 04.
2 perc

2014. május 1-jén óriási érdeklődés mellett zajlott a második Dunai Regatta a főváros szívében. A sárkányhajós futamon a Szegedi Tudományegyetem csapata nem talált legyőzőre.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az Antall József Tudásközpont által hagyományteremtő céllal életre hívott nagyszabású nemzetközi sporteseményen a verseny fővédnöke, Magyarország köztársasági elnökének felesége, Herczegh Anita is köszöntötte a versenyzőket, aki kiemelte, hogy a Duna összeköt és közelebb hoz minket egymáshoz. A visegrádi országok uniós csatlakozásának tizedik évfordulóján a lengyel nagykövet, Roman Kowalski is buzdította a csapatokat, köztük a lengyel evezősöket. Az ünnepélyes megnyitón Antall Péter, a néhai miniszterelnök fia, a Dunai Regatta ötletgazdája is üdvözölte az egybegyűlteket. A versenyzők hagyományosan a Parlamenttől, illetve a Vigadótól a Budapesti Műszaki Egyetem központi épületéig hajóztak.

 

A látványos sárkányhajós versenyszámban a Szegedi Tudományegyetem végzett az első helyen, másodikként a Semmelweis Egyetem futott be, a képzeletbeli dobogó harmadik fokára pedig a Budapesti Műszaki Egyetem állhatott fel. Az evezős nyolcasok döntőjében az Eötvös Loránd Tudományegyetem, a Budapesti Corvinus Egyetem és a győri Széchenyi István Egyetem, valamint egy cseh csapat versengett a győzelemért, végül a győri gárda, a Széchenyi István Egyetem nagy fölénnyel nyerte a versenyt, második helyen a csehek, harmadik helyen a Corvinus evezősei futottak be, a sereghajtó az ELTE csapata volt.

 

Az izgalmas versenyhez a Műegyetem alsó és felső rakparton egész napos, ingyenes majális kapcsolódott, ahol két színpadon rengeteg program és fellépő szórakoztatta a körülbelül 13-15 ezer látogatót. A fesztiválforgatagot pomponlány-csapatok bemutatói, V4-es táncház, gyerekkikötő, zenei tehetségkutató és számos más program gazdagította. A fenntartható fejlődés jegyében zöld ligetté alakított, csendes alsó rakparton pedig kellemes környezetben lehetett lazítani és kikapcsolódni. A szervezők jövőre is várnak mindenkit a Dunai Regattán!

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek