SZTE Info

Az SZTE oktatói adtak hangversenyt a Rektori Hivatal épületében

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Szegedi Tudományegyetemen oktatói, az Artisjus-díjjal kitüntetett Dombiné Kemény Erzsébet (zongora) és Pukánszky Béla (gordonka) a Juhász Gyula Pedagógusképző Kar Gyógypedagógusképző Intézet vezetője közös hangversennyel várta az érdeklődőket az SZTE Rektori Hivatal épületének dísztermében 2014. május 13-án. Az esten felcsendültek többek között Vivaldi, Kodály Zoltán, Schubert, Csajkovszkij, valamint Gershwin művei.

 

SZTEinfo


Pukanszky_koncert_galeria
Az SZTE oktatói adtak hangversenyt a Rektori Hivatal épületében - GALÉRIA
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2019. augusztus 02.

nyito_PB

Hogyan változik a lakosság véleménye egy sportesemény alatt? Milyen társadalmi hozadéka van egy nemzetközi sporteseménynek? Polcsik Balázs, az SZTE JGYPK Új Nemzeti Kiválóság Program ösztöndíjasa többek között ezeket a kérdéseket járta körül nyertes pályázatában. A fiatal kutatót tapasztalatairól és eredményeiről kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *