Bezár

Hírarchívum

Filmnapok és színes programok a Frankofón Fesztiválon

Filmnapok és színes programok a Frankofón Fesztiválon

2014. március 15.
2 perc

A Frankofón Fesztivál programsorozat részeként 2014. március 14-én vette kezdetét a Belvárosi Moziban a Frankofón Filmnapok. A filmvetítések mellett játékos előadások, társasjátékok és bábelőadások várják a kicsiket és nagyokat.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A frankofón világszervezet (OIF) szervezésében több mint 70 országban ünnepelik meg március 20-án a Frankofónia Napját. Az egy hónapos Frankofón Fesztiválon a francia nyelv és a különböző frankofón országok sokszínűségét mutatják be a főváros mellett több vidéki nagyvárosban, köztük Szegeden is, ahol filmvetítések, bábelőadások, diákest és más programok várják az érdeklődőket.

A Szegedi Alliance Française és szegedi Belvárosi Mozi együttműködésének köszönhetően Frankofón Filmnapok kezdődtek 2014. március 14-én a Belvárosi Moziban. A nagyszabású rendezvényt 18 órakor Jean-François Paroz, Svájc magyarországi nagykövete nyitotta meg, majd Lionel Baier Hosszúhullám című alkotását tekinthette meg a nagyközönség. A filmnapok során a frankofónia közösségének legfrissebb filmtermésén keresztül mutatják be a francia nyelvvel szoros kapcsolatban álló európai, afrikai és tengerentúli országok filmiparának produkcióit. A mustrán lesz több film magyarországi premierje is. Mások mellett Guillaume Nicloux Az apáca című alkotását, Alexandre Castagnetti Szerelem a felhők felett című filmjét, valamint Alain Guiraudie Idegen a tónál című filmdrámáját először láthatja a magyar publikum.

Március 18-án a Szent-Györgyi Albert Agórában bábelőadás szórakoztatja gyerekeket, és a „Mondj tíz őrületes szót” verseny díjátadójára is sor kerül. Március 20-án Frankofón Diákestet szerveznek a Number One Klubban, szintén 20-án és 21-én játékos foglalkozás és társasjátékok várják az érdeklődőket a Szegedi Alliance Française épületében.

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek