Bezár

Hírarchívum

Kosárlabda: értékes Szedeák-diadal Nyíregyházán

Kosárlabda: értékes Szedeák-diadal Nyíregyházán

2014. március 15.
2 perc

Lagymatag első, pörgős második, szenzációs harmadik és talán a vártnál izgalmasabb negyedik játékrész – így jellemezhetnénk talán legtalálóbban a negyedek alakulását a Szedeák szempontjából a nyíregyházi siker kapcsán.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Bár a 2014. március 19-i mérkőzés alaphangját Branko Jereminov triplája adta meg, a hazai csapat ezt követően magához ragadta a kezdeményezést, és Jara Rubin Doyne vezérletével hatpontos fórra tett szert a nyitó negyed végre (19-13). A második negyedre aztán varázsütésre feljavult a szegediek játéka. Ez nagymértékben Jonathan Levy parádés teljesítményének volt köszönhető, aki szebbnél szebb kosarakat dobva lendített csapata szekerén. Az amerikai légiós mellé ugyanakkor igyekeztek felzárkózni csapattársai is, élükön Horváth Ákossal, aki szintúgy szorgosan gyűjtögette a pontokat. A szegediek hármasesője pedig azt eredményezte, hogy a nagyszünetben már a vendégeknél volt az előny (38-40).

Fordulás után aztán rendkívül fordulatos játék bontakozott ki, hol az egyik, hol a másik csapat került lépéselőnybe. Aztán a 26. perctől kezdve csak a vendégek számára termett babér: a végig remekül védekező Csorvási Milán nem kevesebb, mint 5 sapkát osztott ki, amivel őrületbe kergette a nyíregyházi játékosokat, emellett szorgosan szedte a lepattanókat is, miközben a mezőny legjobbja Levy, Jereminov és Horváth Ákos ipari mennyiségben termelték a pontokat (52-69).

A negyedik negyed elején aztán már majdnem húsz pont volt a két együttes közötti differencia. Ekkor úgy tűnt, hogy már semmi sem veszélyeztetheti a Szedeák győzelmét. De a hazai csapat ezt másként gondolta: Walker és Doyne vezetésével a 37. percre 19 pontos mínuszról visszajöttek egy egységnyi távolságra a jókora előnyük tudatában leblokkoló szegediek közreműködésével (76-77). Ennél közelebb azonban már nem tudtak férkőzni a nyírségiek ellenfelükhöz, ugyanis a visszakapaszkodás rengeteg energiájukat emésztette fel. Molnár András lehető legjobb lélektani pillanatban érkező hármasa átlendítette a holtponton a Tisza-partiakat, akik azután taktikusan megőrizték előnyüket, s végül, ha nehezen is, de 85-77-re legyőzték a végig szívósan küzdő Nyíregyházát, életben tartva ezzel negyeddöntős reményeiket.

 

Férfi kosárlabda NB I középszakasz 4. forduló:

 

MARSO Nyíregyházi KK – Naturtex-SZTE-Szedeák 77-85 (19-13, 19-27, 14-29, 25-16). Nyíregyháza, Bujtosi Szabadidő Csarnok. Vezette: Benczur, Farkas, Frányó.

Nyíregyháza: WALKER 22/6, Polyák 4, DOYNE 21/12, Mohácsi 13/6, Hall 6. Csere: Kósa, Cseh 9, Jakab 2, Molnár M., Skorcov. Vezetőedző: Sitku Ernő.

Szedeák: JEREMINOV 14/6, LEVY 26/3, HORVÁTH Á. 18/12, Williams 4, CSORVÁSI M. 12. Csere: Molnár A. 3/3, Kiss Zs. 8/6. Vezetőedző: Nikola Lazic.

 

Forrás: SZEGEDma.hu

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek