Bezár

Hírarchívum

Külföldi cserediákok érkeztek az SZTE Ságvári Gyakorló Általános Iskolába

Külföldi cserediákok érkeztek az SZTE Ságvári Gyakorló Általános Iskolába

2014. március 20.
2 perc

A Szegedi Tudományegyetem Ságvári Endre Gyakorló Általános Iskola diákjai 2014. március 19-én köszöntötték a Wide Open Window (WOW) csereprogram keretében érkezett tanulókat és tanáraikat.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

sagvari diakokA WOW program, melyhez 2012-ben csatlakozott az intézmény, az egészség és sport témakörökre fókuszál, célja a részt vevő 5 ország iskoláinak és tanulóinak megismerésére, valamint a különbözőségek felfedezése mellett a sok hasonlóság kiemelése.

A szegedi intézménybe Londonból, Spanyolországból, Lengyelországból és Izlandról érkeztek vendégek. Az ünnepélyes megnyitón az SZTE Ságvári Endre Gyakorló Általános Iskola diákjai szavaltak magyar és angol nyelvű verseket, majd az énekkar köszöntötte a külföldi vendégeket „ A zene az kell” kezdetű musicalrészlettel.

Az intézményt 130 évvel ezelőtt alapították, 55 éve működik a Szegedi Tudományegyetem gyakorló iskolájaként. Az intézményben 8 évfolyamon, 24 osztályban körülbelül 650 gyerek tanul, kiket 52 tanár oktat. Az iskolában két idegen nyelvet is tanítanak, az angol- mellett francia-, német-, olasz- és orosznyelv-oktatás zajlik az intézményben – tudtuk meg Streitmann Judit nevelési igazgatóhelyettes köszöntő szavaiból. – Ennek a sokféle idegen nyelvnek az oktatása teszi lehetővé, hogy iskolánk a mostanihoz hasonló Comenius programokban vegyen részt, de nem ez az első alkalom, hogy külföldi vendégek látogatnak hozzánk, testvérvárosi kapcsolatot ápolunk francia, olasz és orosz iskolákkal is tette hozzá. A külföldi vendégeinknek azt kívánta, hogy érezzék jól maguka Szegeden, és kapcsolódjanak be az iskola mindennapi életébe.


kulfoldi_diakok_a_sagvariban_galeria
Külföldi cserediákok érkeztek az SZTE Ságvári Gyakorló Általános Iskolába - GALÉRIA


Az ünnepélyes megnyitót Carl Orff Taps rondó művének előadása zárta, melybe már a vendég diákok és tanáraik is bekapcsolódtak. Végezetül az izlandi, spanyolországi, lengyel és brit intézmények képviselői adták át ajándékcsomagjaikat, ezzel is megköszönve a színvonalas fogadtatást.




 

Gajzer Erzsébet

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek