Bezár

Hírarchívum

Külföldi diákok érkeznek az SZTE Ságvári Endre Gyakorló Általános Iskolába

Külföldi diákok érkeznek az SZTE Ságvári Endre Gyakorló Általános Iskolába

2014. március 15.
1 perc

Az intézmény 2012 óta vesz részt az egészség és sport témakörökre fókuszáló Wide Open Window (WOW) nevű Comenius-projektben. A program keretében 2014. március 18-án külföldi diákok és kísérőik látogatnak el az Szegedi Tudományegyetem Gyakorló Általános Iskolájába.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A WOW projekt célja a résztvevő országok iskoláinak és tanulóiknak megismerésére való törekvés, valamint a különbözőségek felfedezése mellett a sok hasonlóság kiemelése. A kétéves projekt alatt Angliába, Izlandra és Lengyelországba pedagógusok, Spanyolországba és Magyarországba már diákok is utaztak. A program során a gyerekek megosztották egymással kedvenc szabadidős tevékenységeiket, az egészséges életmód elérésére tett erőfeszítéseiket és az iskolai, valamint otthoni törekvéseket a környezettudatos életre. Az öt ország közös eTwinning felületet hozott létre, kérdőívet töltöttek ki a gyerekek, és az intézmények megosztották egymással azok eredményét.

 

Itt tartózkodásuk ideje alatt a csereprogramban részt vevő diákok és kísérőik az SZTE Ságvári Endre Gyakorló Általános Iskola tanulóinak vezetésével megismerkednek az iskolával, betekintést nyernek az intézményben folyó oktatási tevékenységbe, óralátogatásokon vesznek részt. Ügyességi és kézműves-foglalkozásokon ismerkednek meg a sportolás örömeivel és a húsvét ünnepéhez kapcsolódó magyarországi szokásokkal. A vendégek március 21-én, pénteken egy egész délelőttön át számolnak be saját oktatási intézményükről, az ott zajló hallgatói tevékenységekről. Szeged város nevezetességei mellett ellátogatnak az Aquapolisba, Budapestre és a Balaton partjára is.

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek