Bezár

Hírarchívum

Nemzetközi hetet rendeztek az SZTE GTK-n

Nemzetközi hetet rendeztek az SZTE GTK-n

2014. március 20.
1 perc

Külföldi oktatók tartottak szemináriumokat, workshopokat az SZTE Gazdaságtudományi Karon mesterszakos és Erasmus-ösztöndíjas hallgatóknak.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Idén hatodik alkalommal rendezték meg az SZTE GTK-n az International Weeket, azaz a Nemzetközi hetet. A rendezvényen külföldi egyetemekről érkező tanárok tartottak órákat, workshopokat a Gazdaságtudományi Kar mesterszakos hallgatóinak, és a Szegeden Erasmus programmal tanuló külföldi hallgatóknak. A szervezőktől megtudtuk, hogy az esemény lényegi része, az oktatás 2014. március 18-án kezdődött, és a diákok két napig járhattak az órákra, majd 20-án vizsgázniuk is kellett. Idén 14 külföldi egyetemről 22 külföldi oktató, vendég érkezett.

Megyeri Eszter egyetemi adjunktus elmondta, hogy azért is jó az esemény, mert így a magyar hallgatók bepillantást nyerhetnek a külföldi helyzetekbe, trendekbe. Kiemelte, ez az első International Week, amikor nem szigorúan az oktatásra összpontosítanak, hanem kutatói workshopokat is tartottak. Megyeri Eszter hangsúlyozta, hogy három pilléren állt a mostani rendezvény, amelynek harmadik pillére a külföldi oktatáson, és a külföldi workshopokon kívül a PhD-workshop, ahol közös kutatásokat végezhettek. Hozzátette, fontosnak tartja az ilyen rendezvényeket, melyek segítségével a GTK tanárai, és hallgatói is belepillanthatnak, hogy külföldön hogyan folyik az oktatás, milyen módszerekkel dolgoznak, ugyanakkor fontos az is, hogy ne csak az oktatásra koncentráljanak, hanem az esetleges közös munkára is.

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek