Bezár

Hírarchívum

SZTE-siker az Országos Piackutatási Diákverseny

SZTE-siker az Országos Piackutatási Diákverseny

2014. március 04.
2 perc

Az ötödik Országos Piackutatási Diákversenyt (OPDV) rendezte meg a Budapesti Corvinus Egyetem Marketing és Média Intézete. Az öt döntős közül 3 csapat az SZTE GTK színeiben ért el sikert.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A piackutatásról tanuló egyetemisták versenyére idén több csapattal nevezett a Szegedi Tudományegyetem – értesült az SZTE Médiacentrum. Az SZTE Gazdaságtudományi Kar versenyzői elmondták: a vetélkedő célja, hogy a hallgatók közelebb kerüljenek a piackutatás gyakorlati alkalmazásához, illetve a szakma népszerűsítése.


Ebben az évben a feladat a Samsung által megfogalmazott kutatási briefen alapuló piackutatás elkészítése. A kapott eredményeket a cég a termékpozícionáláshoz, illetve a kommunikációs tervek elkészítéséhez használja majd fel. A téma: a televíziózás, pontosabban a SMART TV-k szerepe a mindennapokban. 2014-ben a kétfordulós versenyre összesen 16 három fős csapat jelentkezett. A vetélkedésben 11 csapatvett részt, küldte be előzetesen a meghatározott szempontok szerint elkészített, minimum hat interjún alapuló kvalitatív kutatás összefoglalóját. A Budapesti Corvinus Egyetem, a Budapesti Gazdasági Főiskola, az Eötvös Lóránd Tudományegyetem, a Széchenyi István Egyetem és a Szegedi Tudományegyetem versenyzői egy 40-50 diából álló prezentációt állítottak össze, majd az elődöntőn is vázolták a megoldásukat, eredményeiket. A 2014. február 24-én Budapesten megrendezett elődöntőn a szakmai zsűri kiválasztott öt csapatot, amelyek továbbjutnak a májusi országos döntőre. A zsűri tagjai: Büttl Krisztián (Samsung), Máth András (Ringier Kiadó), Jakab Áron (BellResearch), Klenovszki János (NRC) és Nógrádi- Szabó Zoltán (Ipsos).


A Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Karáról három csapat került be a döntősök közé. Keszeg Maja, Zuba Tamás, Tóth Norbert – felkészítő tanáruk Kovács Péter tanszékvezető egyetemi tanár (SZTE GTK, SZTE ÁJTK); Jakab Réka, Tanács Hajnalka, Vincze Dalma – tanáruk Kazár Klára (SZTE GTK); valamint Nagy Zoltán, Juhász Anita és Huszár Attila alkotta csapat, felkészítőjük: Hetesi Erzsébet intézetvezető egyetemi tanár (SZTE GTK).


A döntőbe jutott csapatoknak lehetőségük lesz a kutatási tervüket valós körülmények között is kipróbálni. A kvantitatív kutatás alapja egy nagyjából 20 perc alatt kitölthető kérdőív. A döntőt 2014. május 16-án kerül rendezik Budapesten.


piackutatas verseny
Az SZTE GTK hallgatói közül az OPDV döntőjébe került 3 csapat tagja – többek között – (balról jobbra): Jakab Réka, Vincze Dalma, Huszár Attila, Zuba Tamás, Keszeg Maja és Tóth Norbert.

SZTEinfo – szöveg és fotó: Pataki Csilla

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek