Bezár

Hírarchívum

Uniós angol szaknyelvi képzés Szegeden

Uniós angol szaknyelvi képzés Szegeden

2014. március 05.
2 perc

A Campus Hungary program TÁMOP 4.2.4.B/2 projekt keretein belül négynapos képzést rendeznek az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központban „EU angol szaknyelvi képzés felsőoktatási intézmények oktatói és doktoranduszai részére a dél-alföldi régióban” címmel 2014. március 21-22-én és április 11-12-én.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A képzés célja, hogy megismertesse a résztvevőket a felsőoktatással, hallgatói, tanulmányi adminisztrációval kapcsolatos angol nyelvű kifejezésekkel, az EU oktatással kapcsolatos terminológiájával, és hozzásegítse őket azokhoz a nyelvi kompetenciákhoz, amelyek elengedhetetlenek ahhoz, hogy külföldi hallgatókkal, vendégekkel és partnerekkel magabiztosan kommunikáljanak angol nyelven. A képzést a dél-alföldi régióban található felsőoktatási intézmények oktatói és doktoranduszai számára ajánlják, hogy hasznos, gyakorlatias, a mindennapi munkához használható tudást szerezzenek.

A képzés során a résztvevők szakmai, szaknyelvi, társas és interkulturális, valamint nyelvi kompetenciáit fejlesztik. Az érintett témák: uniós szakkifejezések, a hallgatók napi ügyeihez, adminisztrációjához szükséges kifejezések – mint például a személyes adatok, igazolások, vízumügyek, biztosítás, orvos, albérlet, útbaigazítás. Emellett a kurzus a felsőoktatással kapcsolatos angol nyelvű szakkifejezésekre is hangsúlyt fektet, különös tekintettel a felsőoktatási szakszókincsre – szervezeti kifejezések, beosztások, oklevelek, kurzusok, tárgyak, adminisztráció, az indexben, a tanulmányi vizsgaszabályzatokban előforduló kifejezések. A résztvevők betekintést nyernek a kulturális különbségekbe is, mivel a képzés során a megszólítások, titulusok, üdvözlési formák, udvariassági formulák, tabutémák, sztereotípiák, valamint az írásbeli formulák, hivatalos levelek, e-mailek, meghívók témájával is foglalkoznak.

A kurzust a József Attila Tanulmányi és Információs Központban a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar Modern Nyelvek és Kultúrák Tanszék oktatói, Szabó Klára és Bakti Mária tartják.

A kurzus sikeres elvégzéséről a résztvevők tanúsítványt kapnak, melynek feltétele mind a négy képzési napon való aktív részvétel, a képzés során kiadott feladatok elvégzése és a kurzus utolsó napján az írásbeli teszt sikeres teljesítése. A képzésen történő részvétel, tesztírás és a tanúsítvány kiállítása térítésmentes. A képzésen használt tananyagot a Tempus Közalapítvány közvetlenül a kiadótól rendelve, kedvezményes áron kínálja a résztvevőknek: EU English – Using English in EU Contexts (international & updated edition) című nyelvkönyv. Ára 3650 forint, amit a jelentkezők a képzés előtt egy kijelölt könyvesboltban tudnak megvásárolni.

A képzésre jelentkezni március 17-ig egy online jelentkezési lap kitöltésével és egy nyilatkozat visszaküldésével lehet. További információ és a kurzus részletes tematikája itt olvasható.

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek