Bezár

Hírarchívum

A VI. Nemzetközi Bartók Béla Zongoraversenyt rendezik Szegeden

A VI. Nemzetközi Bartók Béla Zongoraversenyt rendezik Szegeden

2014. március 18.
1 perc

2014. március 24-én veszi kezdetét a VI. Nemzetközi Bartók Béla Zongoraverseny a Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Kar Fricsay-teremben. A háromfordulós verseny célja, hogy a zongora szakos hallgatók és ifjú művészek Szegeden bemutatkozhassanak, valamint hogy pódiumlehetőséghez jussanak az arra legméltóbb zenészek.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az SZTE Zeneművészeti Kar által szervezett megmérettetésre 2014. február 3-ig várták bármely ország fiatal zongoristájának jelentkezését. A zongoraverseny ünnepélyes megnyitóját március 24-én 18 órakor tartják a ZMK Fricsay-teremben, ezt követően Mocsári Károly zongoraművész ad koncertet. Az elődöntők március 25-én és 26-án zajlanak, majd a középdöntőbe jutottak névsorát 26-án este hirdetik ki. A tehetséges továbbjutók 27-én mérettetik meg magukat a középdöntőben. A végső összecsapásra 29-én, szombaton 18 órai kezdettel kerül sor, a döntőben közreműködik a Szegedi Szimfonikus Zenekar Gyüdi Sándor vezényletével. A fél 9-kor kezdődő eredményhirdetés előtt a Szeged Táncegyüttes Babszem Tánccsoportja dél-alföldi és szatmári koreográfiát táncol.

Az első, második és harmadik helyezést elérő muzsikusok 500 000, 400 000 és 300 000 forint összegű díjazásban részesülnek. Ezenfelül 100 000 forint különdíjat kap az SZTE Zeneművészeti Karának legjobb eredményt elért hallgatója, és 50 000 forint különdíjat ítélnek oda a kötelező mű, Tóth Péter Hangnem nélküli keringőjének legjobb előadásáért.

A zongoraversenyhez kapcsolódóan március 28-án, pénteken 16 órakor Bartók Béla-emlékszobát avatnak a Tisza Szállóban, március 30-án, vasárnap pedig Bartók Béla szülővárosában, a romániai Nagyszentmiklóson rendeznek gálahangversenyt.

 

A verseny részletes programja elérhető a ZMK oldalán.

Korábban írtuk: Nemzetközi zongoraversenyt rendeznek Szegeden.

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek