Bezár

Hírarchívum

Vízilabda: kikapott a Szeged a BVSC-től

Vízilabda: kikapott a Szeged a BVSC-től

2014. március 14.
3 perc

Elsősorban első félidei gyenge játékának köszönhetően kétgólos vereséget szenvedett a Szegedi Vízmű Taylor&Nash Szegedi Egyetem csapata a BVSC gárdájától az OB I 12. fordulójában.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Beragadt a rajtnál a szegedi alakulat, amely a mérkőzésen szinte végig egyszerűen nem tudott mit kezdeni a zuglóiak szoros, emberfogásos védekezésével. Az első percek pontatlan játékából a vendégek jöttek ki jobban, akik nem sokkal az első felvonás vége előtt 2-0-s előnyre tettek szert. Ezután Dalmády Petra emberfórból lőtt góljával szépített a hazai csapat, de a negyed záró momentuma így is a BVSC-é volt: Dauda Board Lenke talált be kintről. Az első negyed tehát kétgólos vendégelőnnyel zárult (1-3).

A második negyed tulajdonképpen ott folytatódott, ahol az első abbamaradt: a Szeged sorban puskázta el a helyzeteit, míg a vendégcsapat kihasználva kínálkozó lehetőségeit négygólosra hizlalta a különbséget (1-5). Aztán a szünet előtt kezdtek magukra találni Major Levente tanítványai, akik Miklós Dóra és a csapatkapitány, Dalmády Szandra találataival fel is jöttek mínusz kettőre. Azonban a zárszó megint csak a vendégeké volt: egy védelmi megingást kihasználva Gyöngyössy Anikó centerből vette be a Jankovics Eszter hálóját, kialakítva ezzel a félidei eredményt (3-6).

A harmadik negyedet újfent álmoskásan kezdték Dalmády Szandráék, amit könyörtelenül megbüntetett a látogató együttes: Dauda a ráúszás után, fél pályáról megúszva szerzett gólt. Ezután Árkosy Lilla brutális szabálytalanságát négyperces, csere nélküli büntetéssel honorálták a játékvezetők, ami tulajdonképpen végképp el is döntötte a meccset. Az ezért járót büntetőt értékesítve elhúzott öt góllal a BVSC. És ha még ez nem lett volna elegendő a kispadot is kiállítással sújtották heves reklamálásért. A szegedi lányok elszántságát dicséri, hogy a hosszú emberhátrányt jó védekezéssel sikerült egy gólt kapva kibekkelniük (4-9).

Az utolsó negyedben aztán a hazai medencében játszó szegediek megmutatták, miért is szolgáltak rá a tavalyi Magyar Kupa-bronzra: keményen zónázva szó szerint levegőt sem hagytak riválisuknak, Dalmády Szandra megúszás gólja pedig visszahozta az olykor lankadni látszó harci kedvüket is. Ezután Kovács Dóra ejtette át a vendégek hálóőrét, s máris mínusz három volt a differencia (6-9). Ezt követően meglőtték a Petrovics-lányok az első és a negyedben egyben utolsó góljukat. Erre válaszul a Dalmády lányok is beletettek a közösbe egy-egy újabb gólt, s így két perccel a vége előtt megint nyílt volt minden (8-10). A BVSC játékosai a végén rutinosan húzták az időt, s így már nem született újabb gól. Maradt a 10-8-as vendégsiker.

 

Női vízilabda OB I 12. forduló:

 

Szegedi Vízmű Taylor&Nash Szegedi Egyetem – BVSC-Zugló 8-10 (1-3, 2-3, 1-3, 4-1). Szeged, SZUE, 100 néző. Vezette: Molnár, Marjay.

Szeged: Jankovics – Lengyel Dominika, Árkosy, DALMÁDY P. 2, MIKLÓS 2, DALMÁDY SZ. 3, Lengyel Dorottya. Csere: Kovács D. 1, Lengyel Anett, Vidovics. Vezetőedző: Major Levente.

BVSC: Horváth A.- GYÖNGYÖSSY 2, Takács, Leimeter 1, Farkas, Kele, ILLÉS 2/1. Csere: DAUDA 2, Tamás, Varga V. 1, Bors, Mátéová, Szmodics 1. Vezetőedző: Petrovics Mátyás.

Gól emberelőnyből: 8/2, ill. 5/3

Gól ötméteresből: , ill. 1/1

Kipontozódott: Árkosy 18. perc (4 perc, csere nélkül)

 

Forrás: SZEGEDma.hu

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek