Bezár

Hírarchívum

Wolfram Mathematica-workshopot rendeztek az Agórában

Wolfram Mathematica-workshopot rendeztek az Agórában

2014. március 12.
2 perc

Magyarországi körútja során Szegeden is szemináriumot és szakmai tréninget tartott a Wolfram Research.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

The lecturer: Martin Hadley„A Wolfram Research egy jelentős amerikai számítógép-tudományi vállalat, melyet Stephen Wolfram 1987-ben alapított meg munkatársakkal együtt. A vállalat legfontosabb terméke a Mathematica programcsomag. A Wolfram Research a Mathematica programcsomag kifejlesztésével vált világhírűvé. A legutolsó változatát, a Mathematica 7-es verzióját 2008 novemberében bocsátották ki” – olvasható a Wikipedián.

 

A tudományos szoftverek Szegedi Tudományegyetemen folyó oktatásban és kutatásban is egyaránt nélkülözhetetlenek. A Wolfram Alpha tudományos keresőportál széles körben ismert, a Wolfram Mathematica rendszerre a szegedi universitas korlátlan licence-szel rendelkezik. Ennek jegyében fogadta a Wolfram Research programját az SZTE Bolyai Intézet – tudta meg az SZTE Médiacentrum.

 

The lecturer can relaxAz egész napos workshop nagy sikerrel és komoly érdeklődés mellett zajlott 2014. március 6-án a Szent-Györgyi Albert Agórában. Az előadó, Martin Hadley magára öltötte az SZTE Bolyai Intézet pólóját, és a bemutatta az aktuális fejlesztéseket, majd bevezető tréninget tartott. Ennek végén igen hasznos programozási trükköket tanított a résztvevőknek. Különösen nagy volt az érdeklődés a System Modeler nevű alkalmazás iránt, ami bonyolult rendszerek szimulációját segíti. Közben a szegedi egyetem két tapasztalt Mathematica-alkalmazó oktatója, Czirják Attila és Karsai János adott válogatást az SZTE-n Mathematicával elért oktatási és kutatási eredményekből. Végül a délutáni desszert a haladó alkalmazók tartott programozási tréning volt.

 

A rendezvényről készült összes fotó a www.model.u-szeged.hu portálon a fotóalbumok között tekinthető meg.

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek