Bezár

Hírarchívum

Több helyen is adhatnak vért az SZTE polgárai

Több helyen is adhatnak vért az SZTE polgárai

2014. november 18.
1 perc

Ismét önkéntes véradásra várják a Szegedi Tudományegyetem hallgatóit a 9. Országos Felsőoktatási Véradóverseny keretében. 2014. november 18-án 15 órától a Teleki Blanka Kollégiumban adhatnak vért és menthetnek meg három életet a bátor önkéntesek.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az idei kilencedik véres megmérettetésre a Szegedi Tudományegyetem – mely a tízezer fő feletti nappali tagozatos hallgatójú intézmények kategóriájában megnyerte a 2013-as versenyt – elsőként jelentkezett. 2014. november 18-án a Teleki Blanka Kollégiumban, november 25-én 13 órától a Tanulmányi és Információs Központban, november 26-án a Károlyi Mihály Kollégiumban, majd december 10-én ismét a TIK-ben lehet jelentkezni véradónak.

Érdemes vért adni, hiszen egyetlen véradással három betegen segíthetünk: a levett vérből plazmakészítmények, vörösvérsejt- és vérlemezke-koncentrátum készül. A véradás a véradók egészségét is szolgálja, hiszen a kötelező tesztek elvégzése után nemcsak a vércsoportot állapítják meg, a szűrővizsgálat kiterjed a HIV, a hepatitisz-B, a hepatitsz-C, a szifilisz kimutatására is.

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek