Bezár

Hírarchívum

„Legyen a zene mindenkié” a TTIK-n

„Legyen a zene mindenkié” a TTIK-n

2014. október 08.
2 perc

2014. októberben is folytatódik az SZTE Zeneművészeti Kar „Legyen a zene mindenkié” koncertsorozata. Október 15-én 19 órakor a Természettudományi és Informatikai Kar Bolyai-épület Bolyai termében várják a zeneszerető közönséget.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Zeneművészeti Kar lelkes hallgatói 2014-ben újult erővel folytatják a 2006-ban megkezdett „Legyen a zene mindenkié” programsorozatot, október 15-én 19 órakor a TTIK Bolyai-épületében adnak koncertet. Fellép a jól ismert Premier Harsona Kvartett Dennis Armitage: Let's all Take it Easy és Jean Francois Michael: Battle of Jeshua Jericho művével. A zenebarátok Bozsóki Gergely előadásában hallhatják Isaac Albéniz: Asturias és Jorge Morel: Danza Brasilera darabját. A Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Kar rézfúvóskvintettje Bizet: Carmen Suite és Michael Bublé: Spiderman című művét adja elő, Bizet: Kis fantázia a Carmen című opera nyomán művét Schöngruntner Eszter és Tóth Zsuzsanna előadásában hallhatják az érdeklődők. A „Legyen a Zene Mindenkié!” koncertsorozat következő állomása várhatóan a Mérnöki Kar, majd a Csillagbörtön, de a tanév további részében a zenészek az egyetem több karára is szeretnék elvinni a komolyzenét – tudtuk meg Czifra Dánieltől, az SZTE ZMK HÖK általános alelnökétől.

A „Legyen a Zene Mindenkié!” program 2006-ban Kalmár Zoltán, az SZTE Zeneművészeti Kar akkori HÖK-elnökének kezdeményezésére indult el, azzal a nem titkolt céllal, hogy olyan helyekre is elvigye a komolyzenét, ahova nem jut, juthat el a muzsika. A kar hallgatói sok koncerttermet meglátogattak, a Vakok Intézetében, a Károlyi-kollégiumban, a Móra-kollégiumban, az Eötvös-kollégiumban, illetve a Csillagbörtön és fegyházban is hangversenyeztek. Havi rendszerességgel felléptek a Millennium Kávézóban, számos alkalommal az Őszi Kulturális Fesztiválon. A kezdeményezést 2012-ben Szegedi Tamás szervezte újjá azzal a céllal, hogy felkeltse az egyetemi hallgatók figyelmét arra, nemcsak elvont lehet a komolyzene, hanem egyben szórakoztató is. 2013-ban az új HÖK-elnök, Marjovszky Endre vitte tovább ezt a tradíciót, és a kari koncertek mellett a Zene Világnapja alkalmából Szeged város egészére kiterjedő flash mobot szervezett. A zenészek 2013 decemberében jótékonysági koncerten adakoztak a Máltai Szeretetszolgálat javára.

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek