Bezár

Hírarchívum

plussgyujtes_tik_kiemelt

Plüssöket gyűjtöttek a Károlyi koleszosok

Plüssöket gyűjtöttek a Károlyi koleszosok

2014. október 30.
2 perc

2014. október 28-án az SZTE Károlyi Mihály Kollégium lakói plüssgyűjtést szerveztek a rászoruló gyerekek számára.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Akik ezen a délutánon az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központ környékén jártak, meglepődve tapasztalták, hogy a bejáratot ellepték a plüssök. Az akció apropója a jótékonyság, amelyet a Károlyi Mihály Kollégium „ A” épületének lakói eszeltek ki.


Bizonyára már sokan hallottak a KOPAJ (Kollégiumi Pajkosságok) nevű rendezvényről, melyet a kollégiumunk minden évben ősszel rendez meg. Idén azt a nemes feladatot kaptuk a szervezőktől, hogy rendezzünk plüssgyűjtést a beteg gyerekek számára. Az akció november első hetében ér véget, a KOPAJ idején. Ekkor az összes plüss, amit a szint összegyűjtött, egy közös gyűjtőbe fog kerülni – számolt be a rendezvény körülményeiről az SZTE Média Centrumnak Jakab Lóránd szervező.


Plussallatok_a_TIK-ben_2014._oktober_28
Plüssök sorakoztak fel a TIK előtt - GALÉRIA


A legtöbb járókelő arcára mosolyt csalt a kollégisták akciója. Sokukat elragadták a gyerekkori emlékek. Ez a plüsstáska meghatározta a gyerekkoromat. De nemcsak az enyémet, hanem az unokahúgomét is, hiszen miután „kinőttem”, neki ajándékoztam. Remélem, hogy a következő gazdája is legalább annyira fog neki örülni, mint én, amikor megkaptam – mesélt emlékeiről Bojtor Boglárka adományozó.

A nap végére rengeteg plüsst sikerült összegyűjteniük a kollégium lakóinak. A játékokat karácsony előtt rászoruló és beteg gyerekeknek juttatják el, így a régi kedvencek garantáltan boldoggá teszik majd új tulajdonosaikat.

 

SZTEinfo Cserei Bettina

Fotó: Herner Donát

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek