Bezár

Hírarchívum

Röplabdatornával emlékeznek a Nobel-díjas tudósra

Röplabdatornával emlékeznek a Nobel-díjas tudósra

2014. október 18.
1 perc

2014. október 18-án harmadik alkalommal rendezik meg a Szent-Györgyi Albert Mix Röplabdatornát az SZTE Sportközpontban.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A III. Szent-Györgyi Albert Mix Röplabdatorna célja emléket állítani a szegedi egyetem egykori rektorának, Nobel-díjas tudósának, Szent-Györgyi Albertnek és az általa képviselt szellemiségnek, valamint versenylehetőséget biztosítani a röplabda iránt érdeklődő sportbarátoknak. Szent-Györgyi professzor nagy híve volt a sportolásnak, a testmozgásnak, különleges szerepet tulajdonított a sport emberformáló, közösségépítő szerepének. A röplabda a kedvenc sportágai közé tartozott, ezért emlékeznek rá ily módon is évről évre a Tisza-parti universitas polgárai.

 

A viadalon az SZTE jelenlegi és korábbi oktatói, dolgozói és hallgatói által alkotott csapatok vesznek részt az SZTE Sportközpont szervezésében. A versenyt 2014. október 18-án 9 órától rendezik a Hattyas sor 10. szám alatti sportcentrum tornatermében.

 

A Szent-Györgyi Albert Mix Röplabdatornát hagyományteremtő céllal 2012 októberében tartották meg először az SZTE-n. 2013-ban az Out nevű formáció nyerte meg a vetélkedést: Tóth Bíborka, Bosnyák Kata, Vass Violetta, Balázs Adrián, Jánki Zoltán Richárd és Csináth Ádám.

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek