Bezár

Hírarchívum

SZTE-s tehetségek az Országos Könyvtári Napokon

SZTE-s tehetségek az Országos Könyvtári Napokon

2014. október 06.
2 perc

A Csongrád megyei bibliotékák mintegy kétszáz programmal várják az érdeklődőket az Országos Könyvtári Napokon. A Somogyi-könyvtárban 2014. október 20-án a Szegedi Tudományegyetem tehetséges zenészei is bemutatkoznak.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

somogyi_konyvtar_sajttaj-141002-ezs-2Találkozzunk a könyvtárban! – ezzel a szlogennel hívogatják országszerte az érdeklődőket a könyvtárak 2014. október 13–20. között. Az egyhetes rendezvény Szegeden és környékén több mint egy hónapos időszakra bővül.


Palánkainé Sebők Zsuzsanna, a Somogyi-könyvtár igazgatója a programokat bemutató sajtótájékoztatón elmondta: az akció fő célja, hogy megmutassa, milyen sokféle tanulási, tájékozódási, kulturális, szociális lehetőség rejlik a könyvtári találkozásokban, valamint a rendszeres könyvtárhasználók segítségével minél több olyan személy elérése, akik mindennapi tevékenységéhez nem tartozik hozzá a könyvtárlátogatás. A Somogyi-könyvtárban október 6. és november 20. között könyvbemutatók, író-olvasó találkozók, előadások, kiállítások, zenei rendezvények, koncertek, vetélkedők, rendhagyó programok és sok-sok meglepetés várja a látogatókat – tudtuk meg. Október 19-én a Könyves Vasárnap változatos programokkal, használt könyvek árusításával, játékos totóval és térítésmentes beiratkozási lehetőséggel várja a könyvtárba látogatókat. A bibliotéka három olvasás-népszerűsítő programot is elindított; a Szegedi Nemzeti Színház bemutatójához, Csukás István és Nagy Imre Erik Szökevény csillagok című zenés darabjához kapcsolódó városi vetélkedőt, a Kaméleon Olvasóklub 4 fordulós játékát, valamint a Móra Ferenc Múzeummal közösen szervezett Szöktess könyveket a holokauszt emlékév tiszteletére című játékot.


somogyi_konyvtar_sajttaj-141002-ezs-1A sajtótájékoztatón Andóczi Balogh Éva, a könyvtár PR-munkatársa elmondta: az idei rendezvénysorozaton a könyvtár vendége lesz mások mellett gróf Nádasdy Borbála írónő, Fábián Janka, az Emma-történetek írója, Darvasi László József-Attila díjas író, Veiszer Alinda Prima Primissima díjas riporter, Varga Papi László író, Kaiser László költő, Nádasdy Ádám költő és Kováts Kriszta színművész is. Zenei rendezvényként október 20-án 17 órakor a könyvtár első emeleti folyóirat-olvasójában a Szegedi Tudományegyetem Tehetségpont zenész kiválóságai mutatkoznak be. Fellépnek Hartl Bence gitárművész és a S.W.A.T. Guitar Ensemble, Garamvölgyi Anett kobozművész, Kelcz Dávid gitárművész, Sóti Erika klasszikus énekművész és Olasz Balázs orgona-zongoraművész.


A bibliotékába látogatókat két kiállítás is várja október 9. és november 20. között. A Somogyi-könyvtár helytörténeti anyagából Volt egyszer egy Nagy Háború címmel rendeznek tárlatot, az Anno 1914 című összeállítás pedig az esztendő legfontosabb eseményeit tárja a nagyközönség elé.


A programokról további információ a Somogyi-könyvtár honlapján.

 

SZTEinfo

fotó: Edelmayer Zsolt

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek