Bezár

Hírarchívum

Pályázati felhívás - Egyetemi Sajtóért Pro Talentis Ösztöndíj

Pályázati felhívás - Egyetemi Sajtóért Pro Talentis Ösztöndíj

2015. április 27.
3 perc
A Szegedi Tudományegyetem Közkapcsolati Igazgatóság Média Centrum és a Pro Talentis Universitatis Alapítvány pályázatot hirdet az SZTE EGYETEMI SAJTÓÉRT PRO TALENTIS ÖSZTÖNDÍJ elnyerésére, amely alapján egy hallgató részére 50.000 Forint összegű egyszeri ösztöndíj-támogatást nyújt.
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A pályázat célja a Szegedi Tudományegyetem kimagasló tanulmányi és szakmai eredményeket elért, és az SZTE Közkapcsolati Igazgatóság Média Centrumához kötődő szerkesztőségek valamelyikében gyakorlati munkát végző hallgató elismerése, további szakmai munkájának támogatása.

 

I. Pályázati feltételek:


Pályázatot adhatnak be a Szegedi Tudományegyetem azon hallgatói, akik az alábbi pályázati feltételeknek eleget tesznek:

 

  • legalább két eredményesen lezárt aktív félévvel rendelkeznek;

 

  • az utolsó két lezárt félév korrigált-átlagainak átlaga legalább 4.0, melynek teljesítésén túlmenően társalgási szintű angol nyelvtudással rendelkeznek;

 

  • gyakornokként részt vesznek az SZTE Közkapcsolati Igazgatóság Média Centrumához kötődő szerkesztőségek (például Szegedi Egyetem Magazin, SZTEtelevízió, SZTErádió; partner médiumok szerkesztőségei) valamelyikének munkájában;

 

  • előzetesen regisztráltak az SZTEhetség portálon (az SZTE szervezeti egysége, melynek keretében az Alapítvány működik) – Portál elérése, regisztráció: www.sztehetseg.hu vagy www.szegeditehetsegpont.hu;

 

  • a Pályázat elbírálásakor előnyt jelent: a sportteljesítmény, és/vagy művészeti/kulturális/közéleti tevékenység, és/vagy tudományos tevékenység (e.g. Tudományos Diákköri Konferencián való részvétel/helyezés, kutatási eredmények, publikációk, stb.), továbbá korábbi sikeres ösztöndíj, pályázat elnyerése, vagy egyéb elismerés.

 

II. A Pályázati anyag összeállítása:


Jelen felhívás és a kapcsolódó adatlap az SZTE Tehetségpont honlapjáról (www.sztehetseg.hu), és az SZTE honlapjáról letölthető (http://www.u-szeged.hu). A hiánytalanul kitöltött adatlapot és a IV. pontban felsorolt kötelező mellékleteket kell benyújtani. Az V. pontban szereplő további mellékletek benyújtása esetén többletpont adható. A pályázati anyagot egy lezárt, A4-es méretű borítékban kérjük benyújtani, melyen az Egyetemi Sajtóért Pro Talentis Ösztöndíj címet és a benyújtás dátumát kell feltüntetni.

 

III. Az Egyetemi Sajtóért Pro Talentis Ösztöndíj elnyerésére a pályázatokat az alábbi címre várjuk:

SZTE Tehetségpont, 6722 Szeged, Honvéd tér 6. szám, 34. szoba. A pályázati adatlapot (PDF formátumban) elektronikus úton is meg kell küldeni az info@sztehetseg.hu e-mail címre.

A pályázatok benyújtási határideje:2015. május 15. 12.00 óra.

A pályázattal kapcsolatban további információ Csikós Tímea pályázati-koordinátortól kérhető e-mail-ben (info@sztehetseg.hu).

A pályázat odaítéléséről Bíráló Bizottság dönt. A Bizottságot a Pro Talentis Universitatis Alapítvány kuratóriuma, az SZTE Közkapcsolati Igazgatóság Média Centruma által delegált szakmai vezetők alkotják.

A Bíráló Bizottság döntése ellen fellebbezésnek, jogorvoslatnak helye nincs. A pályázat benyújtását követően hiánypótlásra nincs lehetőség.

 

IV. A pályázati anyag kötelező mellékletei:

 

1. hiánytalanul kitöltött pályázati adatlap, melyet elektronikus úton is el kell juttatni;

2. aktív hallgatói jogviszonyról szóló igazolás;

3. személyi adatok, állandó lakcím, e-mail elérhetőség, telefonszám;

4. rövid önéletrajz (CV);

5. motivációs levél;

6. az utolsó két lezárt félév tanulmányi átlagáról szóló igazolás (az utolsó lezárt félév tanulmányi eredménye/törzslap/leckekönyv másolata).

 

V. További mellékletek:

 

1. publikációs lista;

2. eddigi tudományos tevékenység igazolása;

3. nyelvvizsga bizonyítvány fénymásolata;

4. elnyert díjak, elismerések, pályázatok, ösztöndíjak, stb. igazolása (pl. oklevelek fénymásolata);

5. sport eredmények igazolása,

6. kulturális, közéleti, önkéntes tevékenység bemutatása, igazolása

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek