Bezár

Hírarchívum

interregionalis_kiemelt_nagy

Közel 300 sportoló verseng a Szegedi Tudományegyetemen

Közel 300 sportoló verseng a Szegedi Tudományegyetemen

2015. április 24.
3 perc

A szegedi, a debreceni és a pécsi egyetem közel 300 sportolója méri össze felkészültségét 2015. április 23-án és 24-én, a Szegedi Tudományegyetemen. A III. Interregionális Kupán négy sportágban – futsal, kézilabda, kosárlabda és sárkányhajózás – versengenek a sportolók.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

szechenyi2020-eszaA TÁMOP-4.1.2.E-13/1/KONV-2013-0011 számú „A 21. század követelményeinek megfelelő, felsőoktatási sportot érintő differenciált, komplex felsőoktatási szolgáltatások fejlesztése a Dél-alföldi Régió felsőoktatásában” című pályázat anyagi támogatásának köszönhetően a Szegedi Tudományegyetem, a Pécsi Tudományegyetem és a Debreceni Egyetem sportolói Szegeden versengenek.



A három legnagyobb


Pécs és Debrecen után – az interregionális kupasorozat harmadik állomásaként – 2015. április 23-án és 24-én, Szegeden ütköznek meg a fiatalok. A kupasorozat állandó sportágai a fiú-leány futsal, a fiú-leány kézilabda és a fiú-leány kosárlabda. A negyedik sportág idén – Szeged földrajzi adottságaiból adódóan – a sárkányhajózás. A kupán a három egyetem pom-pom csapatai is összemérik felkészültségüket.

A III. Interregionális Kupa megnyitó ünnepségén Székely Mózes, a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség főtitkára köszöntötte a résztvevőket.A három részes sorozatot zárja a mai rendezvény, melyen a három legnagyobb vidéki egyetem közel 300 sportolója méri össze erejét. A verseny elsősorban nem a küzdelemről szól, hanem az örömről, a barátságról. A sport valóban összeköt, segít abban, hogy a szakmai együttműködés mellett barátságok is kötődjenek” – mondta Székely Mózes. Hozzátette: a mai fiatalok életében a legfontosabb, hogy megtanulják átadni ezt a szemléletet mindenki másnak.


interregionalis_kupa_galeria
Közel 300 sportoló verseng a Szegedi Tudományegyetemen - GALÉRIA


A sport felkészít a versenyre


A sportesemény megnyitóján az SZTE rektora, Szabó Gábor – aki 1974-78 között maga is irányítója volt az SZTE kosárlabda csapatának – elmondta: korábbi sporttapasztalati fizikusi pályáján is segítették. A Szegedi Tudományegyetem rektora hangsúlyozta: nagyon fontos, hogy az egyetemista fiatalok sportoljanak. „A sport nagyon sok szempontból akkor is tud az embernek segíteni, amikor nem is veszi észre. A sport pontosan arra készíti fel az embert, amit adott esetben a kutatónak is csinálnia kell, ez pedig a verseny. A sport hozzászoktat a versenyhez, ahhoz hogy vannak jobbak és rosszabbak” – fogalmazott a rektor. Hozzátette: a megmérettetésen mindenki érmet ugyan nem nyerhet, de mindenki nyertes, aki részt vesz.



Összefogás a sport támogatásáért


A projektben a három legnagyobb vidéki egyetem kötött szövetséget a sporttudomány, a sportoktatás területén – fogalmazott Borbély Attila. A közös projekt debreceni szakmai vezetője elmondta: nem egymás ellen, hanem egymásért, az egyetemi sport lényegesen nagyobb támogatásáért fognak össze az intézmények. Hangsúlyozta: „Kívánom, hogy a versenysorozat mintaértékű legyen a jövő tekintetében, az egyetemi sport nyerje el azt a méltó rangját, amely ahhoz szükséges, hogy egészséges, edzett fiatalok kerüljenek ki az egyetemről, és sportos szemlélettel álljanak munkába”.


SZTEinfo


Korábban írtuk:

Az SZTE rendezi a III. Interregionális Kupát

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek