Bezár

Hírarchívum

A nemzetköziesítés fontosságáról beszélt Phrőle Gergely az SZTEtelevíziónak

A nemzetköziesítés fontosságáról beszélt Phrőle Gergely az SZTEtelevíziónak

2015. április 22.
1 perc

Az alumni rendszerek és ösztöndíj lehetőségek jelentőségét tárgyaló fórumot tartottak 2015. április 15-én a Szegedi Tudományegyetem központi épületében. A tanácskozáson Phrőle Gergely nemzetközi és uniós ügyekért felelős helyettes államtitkárral és Nagy Katalin nemzetközi kapcsolatokért felelős rektori főmegbízottal készített interjút az SZTEtelevízió stábja.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Phrőle Gergely elmondása szerint az egyetemek közötti együttműködés az egész felsőoktatási rendszerre pozitív hatással lehet. A nemzetközi és uniós ügyekért felelős helyettes államtitkár a külföldi tapasztalatok fontosságát hangsúlyozta: „biztos vagyok benne, hogy ez a személyes életutakat is előmozdítja, az intézményeknek is jót tesz, ahol ezek a fiatalok tanulnak, és végső soron az országnak is jót tesz, hisz itt kialakul egy tapasztalatkincs egy összehasonlítási alap”- fogalmazott.


Az ösztöndíj programok fontosságát hangsúlyozta Nagy Katalin a Szegedi Tudományegyetem nemzetközi kapcsolatokért felelős rektori főmegbízottja is: az SZTE mind a 12 kara kijelölte a nemzetközi kapcsolattokkal foglalkozó megbízottakat, ugyanakkor az egyetem vezetése nagykövetekkel veszi fel a kapcsolatot a külföldi hallgatók számának folyamatos növelése érdekében- nyilatkozta a stábnak.


Az SZTEtelevízió híradós anyaga:





SZTEinfo


Korábban írtuk:

A nemzetköziesítés és az alumni rendszerek jelentőségéről tanácskoztak az SZTE-n

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek