Bezár

Hírarchívum

interregionalis_kupa_eredmeny_kiemelt_nagy

Remekeltek az SZTE sportolói a III. Interregionális Kupán

Remekeltek az SZTE sportolói a III. Interregionális Kupán

2015. április 27.
2 perc

2015. április 23-24-én a Szegedi Tudományegyetem adott otthont a közel 300 sportolót megmozgató III. Interregionális Kupának. A megmérettetés díjátadóján 4 első, 3 második és 3 harmadik díjat vehettek át a Szegedi Tudományegyetem sportolói.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

szechenyi2020-eszaPécs és Debrecen után 2015. április 23-án és 24-én, Szegeden mérték össze erejüket a három legnagyobb vidéki egyetem sportolói. Négy sportágban - fiú-leány futsal, a fiú-leány kézilabda, fiú-leány kosárlabda és sárkányhajózás – közel 300 fiatal versengett az érmekért.



Elsöprő sikert arattak az SZTE sportoló lányai


Az ünnepélyes eredményhirdetésen a dobogó első fokára állhatott a Szegedi Tudományegyetem női futsal csapata. Második helyen a Debreceni Egyetem, harmadik helyen a Pécsi Tudományegyetem csapata végzett. A férfiak küzdelmében a Debreceni Egyetem szerezte meg az aranyérmet, második a Szegedi Tudományegyetem, harmadik a Pécsi Tudományegyetem csapata. Kosárlabdában az aranyérmet a szegedi lányok vehették át, második helyen a pécsiek, harmadik helyen a debreceniek végeztek. A Pécsi Tudományegyetem nyerte a férfi kosárlabdások összecsapását, a dobogó második fokára a Debreceni Egyetem, harmadik helyére a Szegedi Tudományegyetem játékosai állhattak. Női kézilabdában is a szegedi lányok szerezték meg az aranyérmet, ezüstérmes Debrecen, bronzérmes Pécs. A férfi kosárlabdások megmérettetésén a Debreceni Egyetem szerezte meg az első díjat, másodikként a Pécsi Tudományegyetem, harmadikként a Szegedi Tudományegyetem végzett.


interregionalis_kupa_eredmenyhirdetes_galeria
Remekeltek az SZTE sportolói a III. Interregionális Kupán - GALÉRIA


A szurkolócsapatokért is megmérettettek


Három fordulóban zajlott az egyetemek sportolóiból összeállított sárkányhajó csapatok versenye. A Tisza-parton szurkolók végül a Pécsi Tudományegyetem győzelmének örülhettek. Másodikként a Szegedi Tudományegyetem, harmadikként a Debreceni Egyetem csapata evezett a célba. A III. Interregionális Kupán a sportolók mellett az egyetemek szurkolócsapatai is összemérték ügyességüket. A pécsi egyetem hajrálányai bravúros műsorukkal a dobogó első fokára „ugrálták” fel magukat. Második helyen a debreceni, harmadik helyen a szegedi lányok végeztek.



Összetett csapatversenyben első az SZTE


Együtt örülhettek a szegedi sportolók és hajrálányok, hiszen az összes versenyszámot figyelembe véve, az összetett csapatversenyben a Szegedi Tudományegyetem és a Pécsi Tudományegyetem közösen vihette haza az aranyérmet. A kupasorozat harmadik, egyben záró állomásaként Szegeden hirdették ki a kupasorozat összesített eredményét is; első helyezett a Debreceni Egyetem, második az SZTE, harmadikként a Pécsi Tudományegyetem végzett.

A kupasorozat a TÁMOP-4.1.2.E-13/1/KONV-2013-0011 számú „A 21. század követelményeinek megfelelő, felsőoktatási sportot érintő differenciált, komplex felsőoktatási szolgáltatások fejlesztése a Dél-alföldi Régió felsőoktatásában” című pályázat anyagi támogatásának köszönhető.


SZTEinfo

Fotó: Ócsai Gábor


Korábban írtuk:

Közel 300 sportoló verseng a Szegedi Tudományegyetemen

Az SZTE rendezi a III. Interregionális Kupát

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek