Bezár

Hírarchívum

Új Nemzedék Központ Tehetség Roadshow: az SZTE gyakorló gimnázium növendékei is fellépnek

Új Nemzedék Központ Tehetség Roadshow: az SZTE gyakorló gimnázium növendékei is fellépnek

2015. április 27.
2 perc

Az SZTE Ságvári Endre Gyakorló Gimnázium növendékeinek dráma előadása nyitja meg 2015. április 28-án, 14 órakor az Új Nemzedék Központ Tehetség Roadshow szegedi programját. A Szegedi Nemzeti Színház színpadán szegedi és algyői ifjú tehetségek is bemutatkoznak.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az Új Nemzedék Központ kiemelt hangsúlyt fektet a tehetséggondozásra. A negyedik állomásához érkező „Tehetség Roadshow” rendezvénysorozatával az év első felében összesen hat megyeszékhelyen népszerűsíti a Nemzeti Tehetség Program (NTP) által nyújtott lehetőségeket, felhívva ezzel a figyelmet a tehetséges fiatalok számára biztosított képzési lehetőségekre.


Dráma előadás és animációk


2015. április 28-án 14 és 17 óra 30 perc között a Szegedi Nemzeti Színház ad otthont az Új Nemzedék Központ Tehetség Roadshow negyedik rendezvényének. Az ifjú tehetségek bemutatkozását támogató rendezvényt az ország kulturális-oktatási életében jelentős szerepet betöltő, 60 éves múltra visszatekintő SZTE Ságvári Endre Gyakorló Gimnázium növendékeinek dráma előadása nyitja meg. A produkciót a Szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium tanulóinak jóvoltából Radnóti Miklós: Nem tudhatom és Juhász Gyula: Szonett Szegedhez című verse által ihletett animációk vetítése követi.


Természetvédelmi foglalkozás és Csodák Palotája


A színpadi produkciók sorát, hegedűjátékot, majd népdal- és balett előadást követően a szentesi Horváth Mihály Gimnázium tanulóinak színielőadása zárja. Szórakoztató programot ígér az Algyői Fehér Ignác Általános Iskola által tartott természetvédelmi kézműves foglalkozás. Az érdeklődők a Nagyboldogasszony Katolikus Általános Iskola jóvoltából megismerkedhetnek a japán szorobán használatával, míg külön szekció teremben a Csodák Palotája játékos tehetséggondozó foglalkozása várja a szegedi fiatalokat.


A tehetségek jövője


A rendezvény ideje alatt a gyermekek szülei Dr. Duró Zsuzsa gyermekpszichológussal konzultálhatnak a tehetségek jövőjét érintő kérdésekről. Az esemény szakmai szekciójában dr. Szvathné dr. Szalay Márta, az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet igazgatója tart szemináriumot pedagógusok és a tehetséggondozó szakemberek számára a Nemzeti Tehetség Program nyújtotta lehetőségekről.


SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek