Friss felsőoktatási rangsorban a Szegedi Tudományegyetem

A Times Higher Education szakfolyóirat a feltörekvő és a BRICS-államokat rangsoroló 2015/2016-os listáján az SZTE Magyarországon továbbra is a legjobb vidéki egyetem – a rangsorban a 136. helyen áll.

A Times Higher Education (THE) 2015-ben is összeállította a feltörekvő és a BRICS-államok (Brazília, Oroszország, India, Kína, Dél-afrikai Köztársaság) egyetemeinek kétszázas listáját. Harmadszorra hozta nyilvánosságra a THE a feltörekvő országok legjobb egyetemeinek rangsorát. A toplista készítői több szempont alapján vetették össze a felsőoktatási intézmények teljesítményét: a tanulási környezet, a kutatás minősége, a publikációk idézésének száma, a piaci bevétel, illetve a külföldi oktatók, hallgatók, a publikációkban közreműködő társszerzők száma.


A listára hat magyar egyetem került fel, köztük a Szegedi Tudományegyetem is. Az SZTE a 136. helyre került a friss rangsorban. Ezzel a vidéki egyetemek közül továbbra is az első, magyarországi viszonylatban a harmadik.

SZTEinfo


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták


Szucs_ViktorSzűcs Viktor - ÁOK, általános orvos

Azért jöttem Szegedre, mert szeretem a kisvárosias, barátságos egyetemeket, Budapest pedig nem ilyen. Szeretnék az embereken segíteni, érdekel ez a tudományág, a kutatások is nagyon érdekesek. Kedvesek a felsőbb évesek, a kari élet nagyon sokszínű. Mindenki jöjjön az SZTE ÁOK-ra!




mendezMatheus Vasconcelos Goes Mendes – ÁOK: orvos

Brazíliából érkeztem, de nagyon otthonosan érzem magam Szegeden. Rengeteg hasznos tudásra tettem itt szert, amihez a jól felszerelt laborok és a modern könyvtári környezet is hozzájárult. A város nyüzsgő mégis biztonságos, jó az életminőség és minden segítséget megkapunk a beilleszkedéshez. Legyen szó tanulmányi ügyintézésről vagy szálláskeresésről.



További hallgatói vélemények >>>