Bezár

Hírarchívum

Alkoss egy krimit az idei Könyvtári Éjszakára

Alkoss egy krimit az idei Könyvtári Éjszakára

2015. február 25.
1 perc

„Hass, alkoss, kerekíts egy jó kis krimis történetet!” Ezzel a szlogennel várnak ötletes és egyedi krimiket 2015. március 11-ig az SZTE Klebelsberg Könyvtár munkatársai. A IX. Könyvtári Éjszakán, ahol a bűntények és detektívek kerülnek a középpontba, a krimiket három kategóriában díjazzák.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A nyomozó vénával megáldott lelkes vállalkozóknak nincs más teendőjük, mint kigondolni egy saját krimit és kedvük szerint megalkotni – például betűből, képből, rajzból, mozgóképből vagy bármiből, és elküldeni március 11-ig a szteek@gmail.com címre. A beküldött munkákat 2015. március 18-án a IX. Könyvtári Éjszakán három díjjal jutalmazzák; a legvéresebb történet a Vér-díjat , a legjobban áramló történet a Víz-díjat , a legbetegebb/ legeredetibb megoldás a Vizit-díjat nyeri.

Az alkotónak egy szabályra kell csak figyelnie: az alábbi 10 szóból 6-ot használnia kell a kitalált történetben: golf/ozik, sás, csípős, baseball-sapka, kanál, visszapillantó-tükör, gyurma/ázik, péntek, zúzmara, jód.

 

Kedvcsinálóként közöljük az egyetemi könyvtár munkatársainak ajánlóját a IX. Könyvtári Éjszakáról:

„Az idei Könyvtári Éjszakánk témája általában a szórakoztató irodalom, néhol szépirodalommá nemesülő tematikus műfaja, amely a bűntények felderítésével, elkövetésük mindenféle módozatainak bemutatásával, illetve az elkövetés és elkövető lélektani indítóokainak vizsgálatával, meg persze a tettes megtalálásának elmés és rögös útjával foglalkozik. Nyomozunk, felderítünk, helyszínelünk és megfejtünk. Úgy, hogy előadunk, bemutatunk, szemléltetünk és játszani és jól szórakozni is fogunk. Ahogy szoktuk, hogy kicsit tanuljunk is közben, és tartalmas élménnyel is gazdagodjunk.”

A 2015. évi Könyvtári Éjszakához csatlakozz a Facebook-on.


SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek