Bezár

Hírarchívum

Szabadegyetem

Felvételi 1x1: legfontosabb határidők és dátumok

Felvételi 1x1: legfontosabb határidők és dátumok

2015. február 11.
3 perc

A továbbtanulás előtt álló fiatalok a 2015. szeptemberben induló képzésekre 2015. február 15-ig jelentkezhetnek. De meddig kell hitelesíteni a jelentkezést? Meddig lehet jelentkezési sorrendet módosítani? Mikor várható a pótfelvételi? Összegyűjtöttük a legfontosabb határidőket.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A továbbtanulást tervező középiskolások 2015. február 15-ig szabadon alakíthatják jelentkezésüket, adhatnak hozzá új szakot a jelentkezésükhöz, vagy törölhetnek, illetve változtathatnak a sorrenden. A papír alapú jelentkezés megszűnt, jelentkezi kizárólag elektronikus a felvi.hu E-felvételi rendszerében lehet.

2015. február 15. a felvételi jelentkezési kérelem rögzítésének határideje, vagyis eddig kell véglegesíteni a jelentkezést a 2015 szeptemberben induló képzésekre a felvi.hu E-felvételi oldalán. Ez az időpont után már nincs lehetőség új szakot megjelölni. Eddig az időpontig kell befizetni a felvételi eljárás díját is.

 

2015. február 23. az e-felvételit hitelesítő adatlapok beküldésének vagy hitelesítésének határideje. A felvételizőknek a hitelesítésre két lehetőségük van: ügyfélkapun keresztül, vagy postai úton. Az Ügyfélkapun keresztül történő hitelesítés esetében Okmányirodában kell az egyszeri regisztrációt megtenni, majd ezt követően az E-felvételi felületén található hitelesítés funkció használatával a két rendszerbe történő párhuzamos bejelentkezés után a hitelesítés automatikusan megtörténik. Utóbbi esetben az E-felvételi felületéről kell a hitelesítő adatlapot letölteni, majd kitöltve és aláírva elküldeni az Oktatási Hivatal címére (1380 Budapest, Pf. 1190).

 

2015. július 9. a felvételi kérelem benyújtását követően megszerzett dokumentumok – például érettségi bizonyítvány, nyelvvizsga, felsőfokú oklevél másolata – hiánypótlásának határideje, továbbá az adatmódosításnak és az egyszeri sorrendmódosításnak a határideje. Vagyis azokat a dokumentumokat, amelyek a jelentkezéskor még nem álltak rendelkezésre július 9-ig kell feltölteni az E-felvételibe. Eddig az időpontig lehet módosítani az adatokat, illetve a megjelölt szakok sorrendjét is.

2015. július 23.: a ponthatárok, a felvételi eredmények várható kihirdetésének időpontja. Ekkor derül ki, hogy ki melyik intézmény mely képzésére jutott be.

A Szegedi Tudományegyetem 2014 szeptemberben indult képzéseinek ponthatára karonkénti bontásban itt található: SZTE pontok

 

2015. július vége a pótfelvételi időszaka. Vagyis azok, akik a rendes felvételi eljárásban nem vettek részt, vagy nem kerültek be egy képzésre sem, várhatóan július végétől jelentkezhetnek majd a pótfelvételire. A pótfelvételin már csak egy szakot lehet megjelölni, az egyetemek, főiskolák pedig szinte csak önköltséges képzéseket hirdetnek meg. A pótfelvételi ponthatárokat várhatóan augusztus végén húzzák.

Legkésőbb 2015. augusztus 5-ig közlik a besorolási határozatot az E-felvételiben, valamint erről értesítő e-mailt küldenek a jelentkezőknek. A besorolási döntésben az Oktatási Hivatal megállapítja, hogy a jelentkező a felvételi jelentkezési kérelmében megjelölt és rangsorolt képzések közül mely képzés esetében érte el a felvételhez szükséges ponthatárt.

2015. augusztus 24. a fellebbezés várható határideje: Az E-felvételi szolgáltatásában a jelentkező által elérhető és letölthető besorolási döntés ellen a jelentkező annak közlésétől, vagy a döntés tudomásra jutásától számított 15 napon belül fellebbezést nyújthat be az emberi erőforrások miniszterének címezve, de az első fokon eljáró Oktatási Hivatal, 1380 Budapest, Pf. 1190. postacímére.

 

Az SZTE felvételizőknek szóló honlapja:itt.


SZTEinfo


Korábban írtuk Felvételi 1X1-sorozatunkban:

Felvételi 1X1: keresztféléves képzés

Felvételi 1X1: kapacitásszám

Felvételi 1x1: munkarendek
Felvételi 1x1: Mi az ETR, Coospace, Modulo?
Felvételi 1x1: Mi az HÖK, EHÖK, TO, HSZI?
Felvételi 1x1: pontok és határok
Felvételi 1x1: képzési orientációs teszt

Felvétei 1x1: képzési szintek

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek