Bezár

Hírarchívum

Alma_Mater_weekend
Miért az SZTE? Megannyi sportolási lehetőség

Miért az SZTE? Megannyi sportolási lehetőség

2015. január 26.
2 perc

Tanulj Te is a Szegedi Tudományegyetemen, hazánk egyik legrangosabb felsőoktatási intézményében! De miért éppen az SZTE? Az okok közül egy: a széleskörű és kedvezményes szabadidős és sport lehetőségek.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

„ A csapat nagyon fiatal, és bárki bekerülhet, aki egy bizonyos szinten már űzte a röplabdát és rendszeresen eljár edzésre. A röplabda az okos emberek sportja. Koordináció, gyorsaság, dinamika, rengeteg koncentráció, figyelem, fegyelem, kitartás és némi ravaszság is szükségeltetik ehhez a sporthoz. A hangulat, az összetartás példás és mindent lányt a röplabda szeretete jellemez”- mondta a Szegedi Egyetem Magazinnak Páder Zsófia az EHÖK SE női röplabda csapatának kapitánya.


aok_sportpalya-2014szep18-ezs-12A Szegedi Tudományegyetem igazi sportparadicsom, ahol nagy hangsúlyt fektetnek az egészséges nevelésre és a különböző sportolási lehetőségekre. Az egyetem modern Sportközpontjában hét különböző méretű fedett terem, speciális streetballpálya, kosárlabdapálya, négy fociaréna és két műanyag borítású teniszpálya várja a sportolni vágyókat. Az SZTE a felvehető testnevelésórák igen széles skáláját kínálja, a hallgatók 300 meghirdetett kurzusból és több mint 30 sportágból válogathatnak. A hagyományos sportágak, az aerobik, úszás, tenisz mellett jóga, intim torna, tánc, vitorlázás és számos küzdősport is a felvehető kurzusok közé. Az SZTE sokat tesz az élsportolók támogatásáért is, az egyetem nevét viseli a Naturtex-SZTE-Szedeák férfi kosárlabda csapat, a Szegedi Vízmű Taylor&Nash Szegedi Egyetem első osztályú női vízilabdacsapat, az Univeritas SC Tanárképző csapat és SZTE EHÖK SE csapatai. A kiváló sportolóknak ösztöndíj lehetőséget biztosít a SZTE Tehetségpont „Jó tanuló, jó sportoló” pályázata, mely a Szegedi Tudományegyetem nevét viselő egyesületben sportoló, tanulmányaikat jó eredménnyel folytató hallgatókat támogatja.


Szabadidős tevékenységek diákbarát áron: az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat és az SZTE Sportközpont támogatásával kedvezményes diákjegy/bérlet váltható az SZTE EHÖK Fitnesz Klubba, az Anna fürdőbe és a Napfényfürdő Aquapolisba, kedvezményesen használható a városi műjégpálya, ingyenesen használhatják a hallgatók az Erzsébet ligeti SZTE Teniszközpont kijelölt pályáit- csakhogy néhányat említsünk a számos kedvezményből.


*


A felvételi eljárás menetéről és a Szegedi Tudományegyetem képzéseinek követelményeiről mindent megtudhatnak az érdeklődők a 2015. február 7-i összegyetemi nyílt napon. Az SZTE Rektori Hivatal épületében (Szeged, Dugonics tér 13.) az egyetem képzéseit is bemutatják a szakok és karok legjobb ismerői, az universitas vezetői pedig ismét tartanak „szülői értekezletet”, ahol friss információkkal segítik a diákokat és a felnőtteket a továbbtanulásról szóló döntés meghozatalában.


Az SZTE felvételizőknek szóló honlapja, melyen további információ olvasható a Tisza-parti univesitas immár hagyományos februári nyílt napjáról, itt található: SZTE Felvételi


SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek