Bezár

Hírarchívum

gtk_ecocamp_kiemelt_nagy

Gazdaságról középiskolásoknak közérthetően

Gazdaságról középiskolásoknak közérthetően

2015. július 13.
2 perc

Mintegy 40 középiskolás részvételével zajlik 2015. július 13. és 18. között a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kar EcoCamp Tehetséggondozó tábora. Az egyhetes programsorozat közérthető nyelven ismerteti meg a fiatalokkal a gazdaság és pénzügy világát.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A nyári tábort 2015. július 13-án Vilmányi Márton, az SZTE GTK dékánja nyitotta meg. Elmondta: az egyhetes program a kar tehetséggondozó tevékenységének kiemelt része, mely négy évvel ezelőtt több szervezet bevonásával indult. A tábor célja hogy az egyes programokon a 9-12. osztályos korcsoport számára érthető módon beszéljenek a különböző gazdasági jelenségekről és pénzügyi ismeretekről, ezáltal hozzájárulva a pénzügyi tudatosságuk fejlődéséhez –tájékoztatott a dékán, aki jó élményeket és sok barátot kívánt a táborlakóknak.


Az egyhetes nyári táborba 36 középiskolás fiatal érkezett –mások mellett –Orosházáról, Szekszárdról, Kecskemétről, Kaposvárról, Békéscsabáról és Szabadkáról is. 2015. július 13. és 18. között a gazdaság és a pénzügyek iránt érdeklődő fiatalokat a szakmai előadások mellett szabadidős programokkal várják. A diákok – többek között – csapatépítő tréningeken, vetélkedőkön, modernizált számháborúban vehetnek részt, de ízelítőt kapnak a marketing és a menedzsment, valamint a vállalkozás fejlesztés területéről is. A középiskolások az Econventio Kerekasztal Közhasznú Egyesület napján ismerkedhetnek meg a pénzügyekkel. Megtudhatják, hogyan kapcsolódnak be a nyomozók, vámosok és adószakértők a pénzügyekbe, sőt ki is próbálhatják a nyomozások során használt egyes eszközöket – foglalta össze a programot Kovács Péter tanszékvezető egyetemi docens, a tábor szervezője.


GTK_EcoCamp_2015._julius_HD
Gazdaságról középiskolásoknak közérthetően - GALÉRIA


A negyedik EcoCamp megvalósításában az SZTE Gazdaságtudományi Kar kiemelt partnerei, az Econventio Kerekasztal Közhasznú Egyesület és a NAV Regionális Adó Főigazgatósága is részt vesznek. Közreműködnek a Móra Ferenc Szakkollégium munkatársai, a foglalkozások vezetőiként a gazdaságtudományi fakultás oktatói, valamint mentorként a kar hallgatói.


A táborról további információ és részletes program itt: SZTE GTK IV. EcoCamp

 

SZTEinfo –Gajzer Erzsébet

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek